Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încă un 'succes' al omenirii: Elefantul african de pădure este pe cale de dispariție

wikipedia
elefant

Elefantul african de pădure a fost plasat joi pe lista roşie a speciilor aflate "în pericol iminent de dispariţie" de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (International Union for Conservation of Nature, IUCN), informează AFP.

Mai mic decât vărul său de savană, Loxodonta cyclotis trăieşte în principal în pădurile din Africa Centrală şi de Vest, iar populaţia sa a scăzut cu 86% în 30 de ani, a avertizat joi IUCN într-o actualizare a listei sale roşii de specii ameninţate, scrie Agerpres.ro.

Citește și: CTP, ieșire furibundă la adresa susținătorilor medicului Flavia Groșan: ‘Cei care cred în rețeta dumnezeiască a Îngeresei, nu se duc la spital decât când încep să horcăie’

În ceea ce priveşte populaţia de elefanţi de savană (Loxodonta africana), aceasta a scăzut cu cel puţin 60% în ultimii 50 de ani şi este clasificată ca "în pericol de dispariţie".

În urmă cu 50 de ani, circa 1,5 milioane de elefanţi cutreierau Africa, însă în 2016, cel mai recent recensământ al acestor mamifere mari număra doar 415.000 de exemplare.

Citește și: Avocatul Poporului cere clarificări de la Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu și Raluca Turcan în legătură cu plata gărzilor pentru personalul medical și gărzile obligatorii neplătite

Elefanţii de pădure ocupă astăzi doar un sfert din teritoriul lor original, cele mai mari populaţii găsindu-se în Gabon şi Congo, în timp ce elefanţii de savană preferă un habitat mai deschis în Africa subsahariană.

Scăderea numărului de exemplare din ambele specii s-a accelerat din 2008, când braconajul pentru colţii de fildeş s-a intensificat, atingând apogeul în 2011. În prezent, deşi fenomenul a scăzut în intensitate, el continuă să ameninţe viaţa elefanţilor, subliniază IUCN.

Citește și: Marcel Vela, executat pe model Radu Gavriș! (Opinie) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.