Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendii DEVASTATOARE în Canada. 37.000 de oameni au fost evacuaţi

pixabay
foc

Incendiile care au făcut ravagii în centrul provinciei British Columbia (vestul Canadei) au condus la noi evacuări în acest weekend, aducând la 37.000 numărul persoanelor evacuate de când a început această situaţie de criză, în urmă cu peste o săptămână, informează AFP, potrivit agerpres.

Flăcările, care au continuat să avanseze, alimentate de vânturile puternice, au forţat autorităţile să întreprindă noi măsuri de evacuare - aşa cum s-a întâmplat în localitatea Williams Lake, care numără aproximativ 11.000 de locuitori.

Citeşte şi: O navă a armatei cameruneze S-A SCUFUNDAT. Zeci de militari au dispărut sub ape

Ordinele de evacuare, anunţate sâmbătă seara, au vizat 24.000 de rezidenţi ai regiunii, potrivit postului public CBC. Persoanele evacuate au fost repartizate în principal în oraşul Kamloops, la sud de Williams Lake.

Ministrul transporturilor la nivel de provincie, Todd Stone, a estimat la 36.000 - 37.000 numărul persoanelor nevoite să îşi părăsească casele din momentul în care provincia a declarat stare de urgenţă, la 7 iulie, din cauza numeroaselor incendii, provocate de căldură şi de vremea uscată.

Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile locale, circa 162 de incendii erau încă active duminică, din care cincisprezece ameninţau comunităţile locale. Aproximativ 3.000 de pompieri, dintre care 415 din alte provincii, au fost implicaţi în operaţiunile de stingere a incendiilor.

Un elicopter s-a prăbuşit sâmbătă într-o astfel de misiune. Pilotul, singur la bord, a fost rănit, fiind ulterior transportat la spital, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri, Navi Saini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.