Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O navă a armatei cameruneze S-A SCUFUNDAT. Zeci de militari au dispărut sub ape

AFP
nava militara, camerun

O navă a armatei cameruneze, care transporta ''zeci'' de militari ai Brigăzii de intervenţie rapidă (BIR), s-a scufundat duminică în apele teritoriale cameruneze, a indicat o sursă din domeniul securităţii, citată de AFP, potrivit agerpres.

Nava ''s-a scufundat duminică, între oraşul Limbe (sud-vest) şi Bakassi. Ea avea la bord zeci de militari, inclusiv un colonel'', a declarat pentru AFP o sursă de securitate sub acoperirea anonimatului, în timp ce nici un bilanţ oficial nu a fost comunicat.

Citeşte şi: Schimbare majoră de paradigmă în politica europeană

BIR, unitate de elită a armatei Camerunului, se află în prima linie a luptei împotriva grupării jihadiste nigeriene Boko Haram în regiunea cameruneză din extremul nordic.

''Armata a demarat cercetări'', a continuat sursa. ''Cel puţin un trup neînsufleţit a fost recuperat din mare'', a indicat o altă sursă apropiată armatei cameruneze, precizând că nava transporta, în afară de militari, material destinat construirii unui cheu la o bază militară din Bakassi.

Brigada de intervenţie rapidă a contribuit îndeosebi la securizarea Peninsulei Bakassi, teatrul unor acţiuni de luare de ostatici în trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.