Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiile au distrus deja 118.000 de hectare în Portugalia în 2017

ITV
incendiu de vegetatie

În total 118.000 de hectare au ars anul acesta în Portugalia, unde s-au declanşat 8.551 de incendii şi au fost arestate 71 de persoane, a informat comandantul naţional al Autorităţii Naţionale de Protecţie Civilă (ANCP), Rui Esteves, citat de EFE şi Agerpres.

La o conferinţă de presă Esteves a detaliat marţi aceste date care, până la 31 iulie, sunt superioare celor înregistrate în medie în ultimul deceniu (2006-2016), care fac referire la suprafaţă arsă de 21.000 de hectare şi la 8.064 de incendii. 

Incendiul de la Pedrógao Grande, cea mai mare tragedie forestieră din istoria Portugaliei, a agravat aceste statistici care consemnează de asemenea 64 de victime mortale confirmate şi distrugerea a circa 53.000 de hectare de pădure. 

Rui Esteves a avertizat că în prezent incendiile "au un comportament total diferit, ca urmare a combustibilului acumulat în păduri", ceea ce le face mai violente şi mai imprevizibile. 

În luna iulie s-a realizat un bilanţ, pentru perioada 16 - 24, când au fost contabilizate 774 de incendii, districtele cele mai afectate fiind Guarda, Viseu şi Castelo Branco, în centru şi Vila Real y Braganza, în nordul ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.