Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu de vegetaţie uscată, pe 15 hectare, la marginea municipiului Oradea

botosaneanul.ro
incendiu vegetatie

Pompierii militari orădeni intervin joi pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe o suprafaţă de circa 15 hectare, de la marginea municipiului Oradea, în apropierea adăpostului de câini, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca, peste 20 de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, coordonaţi în teren de prim-adjunctul inspectorului şef, locotenent-colonel Csilik Alexandru Adrian, acţionează cu cinci autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată care se manifestă la un teren situat la ieşirea din Oradea spre Sântandrei.

Citește și: Declarație ȘOC în dosarul agenților VIOLENȚI de la SECȚIA 16: „Nu l-am denunțat pe Șeicaru„ ...

Echipajele de pompieri au reuşit să localizeze incendiul, împiedicând propagarea flăcărilor la adăpostul de câini, silozuri de cereale, o fermă şi alte construcţii. Se acţionează în continuare pentru stingerea incendiului. Situaţia este în dinamică: vântul alimentează flăcările şi dezvoltă focare disparate.

ISU Bihor a tras din nou un semnal de alarmă asupra pericolului pe care îl reprezintă incendierea vegetaţiei uscate în scopul igienizării terenurilor.

Doar joi până la amiază, pompierii militari bihoreni au intervenit la patru incendii de vegetaţie uscată, flăcările periclitând anexe gospodăreşti, ferme, animale.

Arderea vegetaţiei uscate este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu focul, impunându-se totodată, respectarea cu stricteţe a măsurilor şi regulilor de apărare împotriva incendiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.