Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu puternic în Bistriţa: Un bloc a fost cuprins de flăcări / VIDEO

incendiu-270314

Incendiu puternic în Bistriţa. Mai multe echipaje ale pompierilor au descins la blocurile sociale din Viișoara unde a izbucnit un incendiu. Acoperișul unuia dintre blocurile sociale a fost cuprins de flăcări și pompierii au luat decizia de a fi evacuați toți locatarii din blocul cuprins de flăcări.

Citeşte şi: Ion Cristoiu: ”Pas cu pas” e umăr la umăr cu ”Suge-o, Ramona”

În jurul orei 03.30 un apel la 112 anunța flăcări în zona locuințelor sociale din cartierul Viișoara. Focul izbucnit sub acoperiș și incendiul s-a manifestat cu violență. Pompierii au ajuns în câteva minute în zonă cu câteva echipaje și intervin să localizeze și stingă incendiul. Tot pompierii au luat decizia ca toți locatarii blocului respectiv, majoritatea romi, să fie evacuați.

Incendiul a izbucnit la blocul cu numărul 8 din Viişoara şi a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi. 200 de persoane au fost evacuate din imobilul care are două scări. Zeci de pompieri de la ISU BN şi SVSU Bistriţa au luptat cu focul care s-a extins cu repeziciune şi a cuprins între acoperişul dar şi pereţii care sunt izolaţi cu polistiren. În zonă au ajuns şi echipaje de la Poliţie şi Jandarmerie, aceştia fiind chemaţi în zonă pentru că oamenii erau foarte agitaţi. De asemenea, a fost nevoie de intervenţia lor pentru a-i ţine pe locatarii blocului care ardea, dar şi pe vecici, departe de imobilul de pe acoperişul căruia cădeau bucăţi de lemn ars şi ţigle.

Citește și: Antena 3: Dosarul care îl dărâmă definitiv pe Victor Ponta

Oamenii vorbesc despre două variante privind izbucnirea incendiului. Unii spun că în podul blocului ar fi stat oameni fără adăpost care seara făceau foc pentru a se încălzi şi că de acolo ar fi pornit totul. Unii spun însă că în scara A, la etajul patru locuiau câţiva copii, toţi sub 14 ani, şi că aceştia ar fi stat singuri după ce mama lor ar fi plecat în Spania. Vecinii spun că în acel apartament nu ar fi fost curent şi că pentru a avea lumină copiii foloseau lumânări. O lumânare uitată aprinsă ar fi o altă cauză a incendiului despre care locatarii vorbesc. Pompierii susţin însă că este prematur pentru a fi stabilită o cauză şi că abia după o anchetă se va putea vorbi despre cauza probabilă a izbucnirii incendiului.

Citește și: Dezvăluiri FĂRĂ PRECEDENT: Serviciile secrete știau cu exactitate data la care cade Ponta

Disperaţi că au rămas în stradă şi că nu vor mai avea unde dormi, locatarii blocului care a luat foc cer primarului Ovidiu Creţu să le dea locuinţe noi. Oamenii spun că dacă nu vor primi locuinţe noi vor face reclamaţii pe unde vor putea şi că vor dormi la poarta primarului în semn de protest.

"Eu locuiesc la etajul IV. Dormeam şi am auzit gălăgia şi bătăi puternice în uşă. M-au trezit vecinii că arde blocul, că s-a aprins acoperişul. Am ieşit în şlapi din casă, iar nevasta mea în papuci de casă. Suntem doar cu hainele de pe noi", a povestit un tânăr, pentru bistriteanul.

 

Citește și: EXPLOZIV Ce orașe din România ar fi atacat SUA în cazul unui RĂZBOI NUCLEAR

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.