Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiu tragic într-un muzeu de artă din Abhazia, Georgia! Mii de tablouri au fost distruse

tablouri

Un incendiu puternic, declanşat într-un muzeu de artă din regiunea separatistă Abhazia din Georgia, situată la ţărmul Mării Negre, a distrus mii de tablouri, potrivit autorităţilor, informează DPA.

Peste 4.000 de lucrări din secolele al XIX-lea şi al XX-lea au fost mistuite de flăcările care au cuprins clădirea muzeului din oraşul Suhumi, capitala Abhaziei, sâmbătă seară, conform Agerpres.

''Sunt pierderi ireparabile'', a spus directorul Galeriei naţionale de artă, Suram Sakaniya, potrivit agenţiei de ştiri din Abhazia, Apsnypress.

Potrivit serviciilor de urgenţă, incendiul a izbucnit în zona acoperişului - conform primelor indicii, din cauza unui cablu electric.

''Toate tablourile au ars'', a spus Sakaniya.

Potrivit imaginilor, clădirea muzeului, situată în centrul oraşului, era cuprinsă de flăcări. Printre operele distruse se numără atât picturi de artişti abhazi, cât şi de artişti străini. Circa 300 de picturi semnate de artistul abhaz Aleksandr Chachba-Sharvashidze (1867-1969), cunoscut şi în străinătate, au fost distruse.

Regiunea Abhazia este parte din Georgia potrivit legii internaţionale, dar deţine un anumit grad de autonomie. Este în prezent condusă de un guvern independent autodeclarat, recunoscut oficial doar de Rusia şi de alte câteva state.

Cunoscută pentru peisajele pitoreşti şi pentru că are propria limbă şi cultură, regiunea şi-a declarat independenţa faţă de Georgia după destrămarea Uniunii Sovietice.

În urma războiului din august 2008 între Rusia şi Georgia pentru regiunea separatistă Osetia de Sud, Moscova a staţionat trupe în ambele regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.