Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul de la mănăstirea din Neamț a pornit din cauza unui coș de fum defect

incendiu

Incendiul de la mănăstirea din județul Neamț a pornit din cauza unui coș de fum neprotejat termic față materialele combustibile. Mansarda de 400 de metri pătrați și acoperișul de 500 de metri pătrați au ars în urma incendiului. Cărți și obiecte de cult s-au făcut scrum în incendiul de la Mănăstire, potrivit Mediafax.

Potrivit ISU Neamț, incendiul de la Mănăstirea de maici Petru Vodă, din Poiana Teiului, a izbucnit luni seara, în jurul orei 21, la o chilie.

„Ajunși la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul întregului acoperiș. Deoarece exista posibilitatea propagării incendiului la biserică, au fost solicitate forțe în sprijin de la Detașamentele Piatra Neamț și Târgu Neamț”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Nu s-au înregistrat victime.

În urma incendiului au ars mansarda pe o suprafață de aproximativ 400 mp, acoperișul pe o suprafață de aproximativ 500 mp, mobilier din chilii, cărți aflate în biblioteca mănăstirii, obiecte de cult și aproximativ 3 tone plante medicinale depozitate în saci.

După ce au lichidat incendiul, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de un material combustibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.