Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul de la Mănăstirea Râmeţ a fost stins de pompieri, după 7 ore - Jumătate din acoperiș s-a prăbușit

ISU Alba
Incendiu Ramet

Incendiul izbucnit, vineri, la Mănăstirea Râmeț din județul Alba a fost stins de pompieri după 7 ore. Focul a distrus acoperișul chiliilor de la intrare, pe o suprafață de 1000 de metri pătrați, iar jumătate din el s-a prăbușit. Nu au fost victime, însă au fost afectate obiecte de cult și bunuri, informează MEDIAFAX.

Vezi și: Viorica Dăncilă dă de pereți cu Codrin Ștefănescu: 'Cred că și-a greșit meseria, scenarist i se potrivea. Nu există o listă neagră în PSD'

Pompierii din Alba au intervenit, vineri, timp de șapte ore pentru stingerea incendiului izbucnit la Mănăstirea Râmeţ, din judeţul Alba. Flăcările au cuprins acoperişul chiliilor de la intrare, care a ars pe o suprafaţă de 1.000 mp și care s-a prăbușit, pe jumătate. Intervenția a fost îngreunată de materialele din compoziția acoperișului, unde erau cantități foarte mari de vată minerală, care au emis o radiațe termică foarte puternică.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

Potrivit ISU Alba, pe lângă acoperiș, au mai fost distruse obiecte de cult și bunuri personale aflate în încăperi.

„Suprafața totală a acoperișului este de 1.400 mp. Suprafața aproximativă afectată a fost de 1.000 mp. A ars structura din lemn a acoperișului cu învelitoare din tablă. Pe aproximativ 50% s-a prăbușit acoperișul dar fără a fi afectate spațiile din interior decât într-o proporție de 20% la nivelul etajului. Au fost afectate mai multe bunuri personale din chilii precum și obiecte de cult: icoane, veșminte, cărti etc. Cauza va fi stabilită ulterior”, a declarat maior Ovidiu Costea, de la ISU Alba.

Citește și: Se taie în carne vie în PNL: EXCLUDERI pe bandă rulantă într-o filială importantă

El a mai spus că pentru stingerea incendiului au fost mobilizați șapte ofițeri, 89 de subofițeri și doi voluntari din Alba, 10 subofițeri de la ISU Cluj, pompieri voluntari, salvamontiști, și 10 ofițeri și subofițeri de la IPJ Alba.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.