Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incendiul din Buzău a fost stins : Focul ar fi fost pus intenţionat

ziuaconstanta.ro
incendiu vegetatie

Incendiul din comuna Breaza, judeţul Buzău, care a afectat aproximativ 20 de hectare de pădure, vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş a fost stins de pompieri în cursul zilei de luni. Specialiştii ISU spun că focul ar fi fost pus intenţionat, iar poliţiştii au deschis o anchetă în acst caz, potrivit news.ro.

Intervenţia la care au participat pompierii militari buzoieni, dar şi pompieri de la serviciile voluntare şi săteni a durat aproximativ 72 de ore, incendiul izbucnit în cursul zilei de vineri fiind lichidat abia luni, după ce duminică un elicopter a venit în sprijinul pompierilor şi a aruncat apă de la înălţime.

Citește și: Alexandru Rafila vine cu vești noi! Ce locații vor fi redeschise

Luni dimineaţă, mai multe echipaje de la ISU Buzău au luat la pas pădurea distrusă de foc pentru a verifica fiecare posibil focar şi pentru a se asigura că focul nu va reizbucni.

Specialiştii ISU Buzău au stabilit că, cel mai probabil, focul a fost pus intenţionat. Poliţiştii vor face o anchetă pentru a stabili cine a pus focul, mai ales că nu este prima astfel de tentativă.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

"Am avut trei tentative în aceeaşi zonă, e ceva la mijloc. Se va face cercetare, s-a deschis dosar penal. Prima dată a ars vreo 4-5 ore pe timp de noapte, l-am localizat atunci, că era un strat subţire de zăpadă şi nu s-a propagat, la câteva zile a mai fost un incendiu. A fost în pripă şi l-am stins, iar acum ne-a pus capac. În ultimii 50 de ani, nu a fost aşa ceva la Breaza”, a declarat primarul comunei, Adrian Drugă.

Focul din comuna Breaza a fost semnalat vineri după-amiază. Iniţial, a fost anunţat ca un incendiu de vegetaţie uscată care s-a extins apoi la o pădure de pini din zonă. Zilnic, peste 100 de oameni, pompieri, voluntari, angajaţi ai ANIF si ai Direcţiei Silvice, au luptat cu flăcările, însă din cauza vântului şi a terenului accidentat, intervenţia a fost extrem de grea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.