Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep consultările cu mediul asociativ pentru cea de-a doua variantă a analizei swot a Planului Național Strategic

gov.ro
Adrian Oros

Consultările cu mediul asociativ pe cea de-a doua variantă a analizei swot a Planului Naţional Strategic (PNS) 2021-2027, comunicată Comisiei Europene, vor începe săptămâna viitoare, a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Citește și: Schimbare CONTROVERSATĂ la vârful unei instituții strategice: liberalii, acuzați că lucrează 'prin decizii controversate şi forţate'

"Din cauza acestei pandemii şi la nivelul Comisiei Europene lucrurile s-au mişcat destul de greu, nu este agreat până acum nici măcar noul Cadru Financiar Multianual, dar noi am continuat munca la Planul Naţional Strategic. Am terminat analiza swot, cea de-a doua variantă pe care am comunicat-o şi Comisie şi începând de săptămâna viitoare, mai precis de marţi, vom începe consultările cu mediul asociativ. Marţi se va întâlni grupul de lucru tematic pe fiecare domeniu în parte, sigur că în paralel se derulează şi evaluarea ex-ante a PNS, care este un demers obligatoriu", a spus Oros.

El a precizat că obiectivele României în noul PNS au rămas aceleaşi: convergenţa, ajutorul naţional tranzitoriu şi sprijinul cuplat voluntar pentru sectoarele animal şi vegetal. "Vrem să avem finalizate discuţiile cu partenerii, cu mediul asociativ, astfel încât la nivelul CE, când se definitivează cadrul financiar multianual, să fim pregătiţi şi să prindem sumele care ne vor fi destinate. Sigur, noi vom milita în continuare, la fiecare întâlnire cu Consiliul de Miniştri, pentru aceleaşi obiective pe care vrem să le obţinem: convergenţa, grăbirea convergenţei, acordarea în continuare a ajutorului naţional tranzitoriu, dar şi acordarea în continuare a sprijinului cuplat voluntar atât pentru sectorul animal cât şi pentru sectorul vegetal", a adăugat şeful de la Agricultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.