Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încep mitingurile de protest în teritoriu: 1.745 de angajați DGASPC Bacău nu și-au primit salariile

Digi24
protest miting

Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, declanșează acțiuni de protest care vor continua până la blocarea totală a activității, în cazul în care revendicările nu sunt soluționate. În grija lor se află 833 de adulți și 1084 de copii din 22 de centre.

Ei acuză o situație critică la nivelul DGASPC Bacău:

  • 1745 de angajați nu și-au primit salariile, iar contribuțiile sociale nu au fost plătite către stat, pentru lunile august si septembrie 2020.
  • Aproximativ 720 de angajați din totalul de 1745 (40% din personal) au fost infectați cu COVID-19 și nu au primit stimulentul pentru risc prevăzut de OUG 43/2020, spre deosebire de alte județe care au pus în plată acest drept.

Prima etapa a protestelor începe luni, pe 19 octombrie, cu mitinguri în fața Prefecturii și a Consiliului Județean Bacău cu deviza: "Muncim pe datorie / rușine să vă fie!". Mitingurile vor dura trei trei zile.

Dacă până la finalizarea protestului, salariile și contribuțiile sociale nu sunt plătite, începând cu data de 22 octombrie 2020, vor fi organizate noi acțiuni de protest, inclusiv la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Finanțelor Publice și Guvernul României.

  • „Guvernul României a dispus cu lejeritate sechestrarea in centre a personalului din asistență socială timp de câte două săptămâni urmate de alte două săptămâni în izolare la domiciliu. Nu a interesat pe nimeni în ce condiții au fost cazați salariații sau cum au reușit să își gestioneze propriile probleme familiale, economice sau de sănătate în perioadele respective, ori câți dintre ei s-au infectat la serviciu.
  • Niciunul dintre noi nu s-a așteptat să primească laude. Ne-am făcut serviciul cu responsabilitate și am acceptat toate restricțiile înțelegând perfect prioritatea prevenirii răspândirii virusului. Superficialitatea cu care guvernanții tratează o instituție publică este însă inacceptabilă!
  • Bătaia de joc nu mai poate continua! Angajații, in mare parte infectati cu COVID-19, cu salariile neplătite, sunt nevoiți să își amaneteze obiectele personale și să se împrumute cu dobânzi foarte mari, trăind zilnic cu frica executării silite pentru neplata ratelor. Munca neplătită este muncă forțată!
  • Consiliului Județean susține că a făcut toate demersurile necesare pentru achitarea drepturilor salariale, însă nici Ministerul Finanțelor Publice și nici Ministerul Muncii și Protecției Sociale nu au răspuns solicitărilor, iar fondurile necesare nu au fost virate.
  • Este inadmisibil ca angajații dintr-o instituție publică, care își desfășoară activitatea în condiții de risc ridicat de infectare cu COVID-19, să muncească forțat, devenind pagube colaterale sau mai bine zis electorale, în luptele dintre partide!
  • Pe lângă lipsa fondurilor pentru plata salariilor, în plină pandemie cu noul coronavirus, DGASPC Bacău ajunge în deficit bugetar fiind în imposibilitate de a plăti utilități, medicamente, parafarmaceutice și produse igienico-sanitare”, spun angajații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.