Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe DEZASTRUL în Germania: Cel mai afectat land închide şcolile şi majoritatea magazinelor, din cauza COVID-19

merkel bautura

Landul estic german Saxonia, cel mai afectat de epidemia de COVID-19, va introduce de luni noi restricţii, cu închiderea şcolilor, creşelor şi a majorităţii magazinelor, transmit AFP şi dpa.

'Situaţia din spitale nu este doar tensionată, ci extrem de periculoasă', a afirmat într-o conferinţă de presă prim-ministrul conservator al Saxoniei, Michael Kretschmer.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

Saxonia, land din fosta Germanie de Est, unde votul de extremă-dreapta este ridicat şi tezele conspiraţioniste legate de pandemie găsesc un ecou evident, are rata de infectare cea mai mare din Germania, ajungând marţi - potrivit Institutului Robert Koch - la 319,4 de cazuri la 100.000 de locuitori pe o perioadă de 7 zile, faţă de media federală de 114,2.

În mai multe oraşe, printre care Bautzen, rata de infectare a depăşit 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban: ‘Se poate forma o majoritate parlamentară fără PSD și acesta este obiectivul nostru’

În consecinţă, autorităţile au decis restricţii severe, care vor intra în vigoare luni şi vor continua până cel puţin la 10 ianuarie.

Şcolile şi creşele se vor închide cu o săptămână înainte de debutul oficial al vacanţei de Crăciun, la fel şi magazinele, cu excepţia celor care vând produse de primă necesitate.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

Vânzarea de alcool va fi interzisă în locurile publice, iar vizitele la casele de bătrâni foarte strict reglementate, cu portul măştii şi teste negative obligatorii.

În condiţiile înrăutăţirii celui de-al doilea val al epidemiei, cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali ar putea decide în zilele următoare noi restricţii la nivel naţional.

Citește și: Date de ultimă oră! PMP rămâne sub pragul electoral .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.