Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe LUPTA în PSD pentru SUSPENDAREA lui Klaus Iohannis: 'Voi strânge personal semnături ca să îl suspendăm'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
iohannis gesturi reactii

Cele două episoade din mandatul lui Traian Băsescu, când a fost suspendat, s-ar putea repeta în acest an pentru Klaus Iohannis! E un curent de opinie în PSD, unde mai mulți lideri spun că președintele trebuie să fie suspendat, dacă nu pune în aplicare cererea CCR prin care i s-a solicitat să semneze decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Ioan Dîrzu, deputat PSD, dă glas unei părți din partid și anunță că e gata să strângă semnături pentru suspendarea lui Iohannis.

Citește și: Udrea, atac la instituțiile de forță ale statului: ”A venit vremea să plătească pentru tot răul făcut!”

”Președintele României este garantul respectării Constituției și legilor țării. Astfel Klaus Iohannis nu are altă variantă decât aceea de a o revoca din funcție pe Laura Codruța Kovesi, încă actual procuror șef DNA.

Dacă se dorește cu adevărat o luptă anticorupție în România, și nu un sistem de privilegii, trebuie să înțelegem cu toții că DNA nu înseamnă o persoană. Dacă DNA înseamnă o persoană, atunci DNA nu este o instituție credibilă și avem o problemă de monopol de putere.

Citește și: Comisia Europeană vrea o nouă directivă pentru șoferi: Ce vor fi obligați să facă conducătorii auto din statele membre

Sunt sigur că Președintele României va respecta Constituția și nu se va lăsa păcălit de anarhiștii din PNL și USR care instigă la nerespectarea deciziilor CCR. Am văzut zilele astea instigări la violențe, îndemnuri de a se incendia sau ataca sediul CCR. Dacă asta înseamnă opoziție sau dacă Președintele legitimează astfel de discursuri, înseamnă că suntem în ajunul unei lovituri de stat.

Președintele României se mai face vinovat de încălcarea Constituției și pentru că nu a desemnat un candidat pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe de mai bine de 2 ani. Președintele României nu și-a exercitat atribuțiile de desemnare a unui candidat pentru șefia SIE în timp rezonabil punând Parlamentul în imposibilitatea obiectivă de a numi un director civil. Pe această cale, solicit președinților celor două Camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituțională a României privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinte și Parlamentul României.

Citește și: Noi dezvăluiri despre câștigătorul de la Românii au talent! Acuzații de BLAT

Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE. Președintele nu este la primul conflict juridic de natură constituțională pierdut, deci putem spune că deja se află într-o stare de recidivă. În prezent, sunt toate motivele de natură constituțională care să atragă suspendarea Președintelui României. Depinde numai de el cum înțelege să-și exercite atribuțiile în cadrul constituțional.”, e mesajul lui Dîrzu.

Citește și: Care este, de fapt, situația financiară a lui Emil Rengle și ce va face cu 130 000 de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.