Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe NEBUNIA: STS a distribuit tabletele. Oamenii vor da CNP-ul și vor fi verificați dacă sunt vaccinați

Inquam Photos/ Octav Ganea
vot alegeri tableta STS

Accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri şi sâmbătă, de instituţiile din subordinea Ministerul Culturii va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

"Condiţiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior ce vor avea loc la Opera Naţională Bucureşti (vineri, 14 mai), la Teatrul Naţional Bucureşti (15 mai) şi Opera Naţională Română Cluj-Napoca (15 mai) au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie", precizează Ministerul Culturii.

Spre exemplu, directorul Operei Naționale din București, Daniel Jinga, a explicat că le-au fost aduse tablete de la Serviciul de Telecomunicații Speciale, iar angajații au fost învățați cum să utilizeze aplicația de verificare a celor care s-au vaccinat, a precizat acesta la Radio România Actualități.

Practic, la intrarea în clădire se solicită CNP-ul sau se scanează cartea de identitate, iar aplicația îi identifică pe cei care s-au vaccinat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.