Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe 'Operaţiunea Dresajul': La primele semne de opoziţie din partea USR, lui Barna i se arată pisica

Inquam Photos / Octav Ganea
Iohannis Barna

Klaus Iohannis îşi pregăteşte terenul pentru patru ani de putere aproape absolută, prin controlarea directă a Guvernului şi a Parlamentului. Variantele vehiculate sunt Nicolae Ciucă premier şi Ludovic Orban preşedinte al Camerei Deputaţilor. Visul de mărire al preşedintelui se poate însă împiedica de USR-PLUS, alianţă fără de care liberalii nu au majoritate în Parlament.

La primele semne că oamenii lui Barna şi Cioloş ar putea pune prea multe condiţii pentru o guvernare alături de PNL, apar şi primele "pisici" arătate în presă. Publicaţia Newsweek, aflată în campania electorală în centrul unui scandal generat de promovarea plătită pe Facebook a unor articole în care liberalii erau lăudaţi şi candidaţii USR-PLUS erau criticaţi, loveşte din nou în viitorii parteneri ai PNL.

Sub titlul "EXCLUSIV Regulamentul UE care-l îngroapă pe Barna: i-a dat ilegal bani europeni surorii (DOCUMENTE)", Newsweek readuce în actualitate chestiunea controversată a proiectelor europene derulate de Dan Barna, problemă pe care şi DNA s-a chinuit să o îngroape.

"Acum 13 luni, Ministerul Fondurilor Europene îi comunica Direcției de Luptă Anti-Fraudă că suma de aproape nouă milioane de lei, finanțarea europeană pentru un proiect în care partener era firma lui Dan Barna, trebuie returnată integral. Era nevoie de un singur lucru pentru asta. A trecut mai bine de un an de atunci și DLAF încă cercetează speța. Sursele Newsweek România arată că procesul durează atât de mult întrucât Direcția investighează nu doar un proiect, ci patru în care firma lui Dan Barna a fost parteneră. Potrivit acelorași surse, sute de persoane au fost audiate până în prezent și un raport este aproape finalizat. Iar potențialul conflict de interese între politicianul USR-PLUS și sora sa ar fi doar una din neregulile descoperite", se arată în articolul publicat de Newsweek, în care este prezentat şi un raport de la Ministerul Fondurilor Europene.

De altfel, în ultimele săptămâni, au existat inclusiv zvonuri despre o posibilă chemare a lui Dan Barna la audieri, chiar înainte de alegeri, însă acesta s-a îmbolnăvit subit de COVID-19 şi nu a mai putut fi convocat de procurori.

Aşa cum STIRIPESURSE.RO relata anterior, cei de la USR au transmis deja că nu prea sunt de acord cu varianta Nicolae Ciucă premier și că își doresc minimum trei ministere importante, dintre care unul din cele două avizatoare la toate actele guvernamentale – Justiția sau Finanțele. Nici varianta cu Orban la conducerea Camerei nu le surâde celor de la USR-PLUS, aceştia dorind să-şi impună propriul om în această funcţie şi să cedeze liberalilor şefia Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.