Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe procesul baronului Căncescu

Aristotel Cancescu

Procesul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, începe joi, la Tribunalul Braşov, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a declinat competenţa în favoarea instanţei braşovene, având în vedere că unul dintre inculpaţii în dosar, Ioan Diniţă, deputat PC, şi-a dat demisia din Parlament la începutul acestei luni.

La termenul de joi, magistraţii braşoveni vor judeca măsurile preventive ale inculpaţilor din dosar, a precizat pentru Agerpres, avocatul lui Aristotel Căncescu, Nicolae Vasilescu.

Aristotel Căncescu se află în continuare în arest la domiciliu, după ce a fost trimis în judecată în luna decembrie 2014 de către procurorii DNA-Serviciul Teritorial Braşov. Acesta a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii octombrie 2014, şi, după mai bine de trei luni, a fost plasat în arest la domiciliu. El este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, instigare la tentativă de abuz în serviciu, trafic de influenţă, spălare a banilor.

În dosar mai este judecat în stare de libertate fostul deputat PC Ioan Diniţă şi angajaţi ai CJ Braşov şi ai unor firme care au semnat contracte cu instituţia - Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirică, Viorel Costea, Mircea Constantin şi Ioan Boţoman - toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimise în judecată în acelaşi dosar alte patru persoane între care şi fostul administrator public al judeţului Braşov, Radu Petru Ispas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.