Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Începe PROCESUL în cazul care a zguduit America: Se face dreptate pentru George Floyd, afro-americanul ucis brutal de un polițist

CNBC
George Floyd

Procesul împotriva fostului poliţist Derek Chauvin, inculpat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, va începe, după cum era prevăzut, pe data de 8 martie, însă co-acuzaţii săi vor fi judecaţi împreună la sfârşitul lui august, a dispus un judecător într-o decizie dată publicităţii marţi, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Acuzarea şi apărarea au cerut o amânare a începerii procesului împotriva celor patru poliţişti, în special din cauza pandemiei de COVID-19.

Chiar şi în cea mai mare sală a tribunalului din Minneapolis "ar fi imposibil să se respecte regulile de distanţare fizică în cazul unui proces comun", a recunoscut judecătorul Peter Cahill în decizia sa. Cu toate acestea, el a ordonat menţinerea la data prevăzută a procesului împotriva lui Derek Chauvin, 44 de ani, care a a stat timp de peste opt minute cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd, pe 25 mai, în Minneapolis.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Foştii săi colegi Alexander Kueng, Thomas Lane şi Tou Thao, inculpaţi pentru complicitate, "vor fi judecaţi împreună începând cu 23 august", a adăugat el.

Cei patru poliţişti, care cereau să fie judecaţi separat, au fost cu toţii eliberaţi sub cauţiune. În schimb, acuzaţia a pledat pentru un proces unic, pentru a nu amplifica trauma apropiaţilor şi costul pentru contribuabili.

În documente judiciare, acuzaţii au pledat în sensul că au făcut uz în mod rezonabil de forţă în faţa unui bărbat care opunea rezistenţă. Însă neconcordanţe au apărut între ei şi acum cei patru par să pună unul pe seama altuia responsabilitatea pentru tragedie.

Citește și: Guvernul Cîțu introduce 'taxa pe ambalaj': La cumpărături vei achita câte 50 de bani în plus pentru fiecare sticlă sau doză cu bere, apă, suc .

Calvarul lui George Floyd, filmat şi postat online de o trecătoare, a suscitat un val de emoţie dincolo de frontierele americane şi a determinat milioane de persoane să iasă în stradă pentru a cere reformarea poliţiei şi sfârşitul inechităţilor rasiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.