Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încetarea focului la Mariupol - Un convoi de 45 de autobuze încearcă să evacueze oamenii din portul de la Marea Azov

mariupol distrus

Oficialii ucraineni au ajuns la un acord cu Rusia în privința unui coridorul de evacuare pentru Mariupol, notează Mediafax.

Partea ucraineană a primit un mesaj prin intermediul Comitetului Internațional al Crucii Roșii care confirmă disponibilitatea Rusiei de a deschide un „coridor umanitar" de la Mariupol prin orașul Berdiansk, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk pe Telegram, potrivit CNN.

„Pe ruta spre Mariupol trimitem 45 de autobuze. 28 de autobuze trebuie să obțină un permis pentru a trece prin punctul de control rusesc din Vasylivka. De asemenea, 17 autobuze au plecat deja din Zaporizhzhia. Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că autobuzele vor ajunge astăzi la Mariupol și vor prelua persoanele care nu au putut încă să părăsească orașul", a spus ea.

Kyrylo Tymoshenko, un oficial de rang înalt din biroul președintelui Volodimir Zelenski, a confirmat, de asemenea, că vor fi trimise 45 de autobuze pentru a sprijini planul de evacuare.

Potrivit colonelului-general Mihail Mizintsev, șeful Centrului Național de Management al Apărării din Rusia, coridorul se va deschide la ora 10.00.

Oficialii ucraineni declară că aproximativ 90% dintre clădirile din oraș au fost avariate sau au rămas nelocuibile după săptămâni de bombardamente intense din partea forțelor rusești.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.