Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Închiderea spitalelor publice a fost mană cerească pentru clinicile private: românii au luat cu asalt asigurările de sănătate

harghita.transilvania-tv.ro
Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc

Asigurările voluntare de sănătate se află în topul poliţelor spre care românii şi-au îndreptat atenţia în 2022, acestea fiind urmate de asigurările de locuinţe şi de cele de călătorie în străinătate, potrivit celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR - IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.

"Asigurările voluntare de sănătate se află în topul poliţelor spre care românii şi-au îndreptat atenţia în 2022. Astfel, 4 din 10 români (39%) spun că sunt mai interesaţi de asigurările voluntare de sănătate, acestea fiind urmate de asigurările de locuinţe şi de cele de călătorie în străinătate", se arată într-un comunicat UNSAR transmis joi AGERPRES.

Conform aceluiaşi studiu, românii sunt dispuşi să plătească suplimentar faţă de asigurările sociale de sănătate pentru a avea acces mai rapid şi o calitate mai ridicată a serviciilor medicale. Comparativ cu anul 2021, proporţia celor care sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru a beneficia de servicii de calitate a crescut în cazul tuturor serviciilor medicale, în medie, cu peste 3 puncte procentuale.

Intervenţiile chirurgicale (79%), recuperarea medicală (77%) şi spitalizarea (76%) rămân în continuare în top 3 servicii pentru care românii sunt dispuşi să plătească mai mult. Alte servicii medicale de care cei intervievaţi s-au arătat interesaţi sunt analizele de laborator, ambulatoriu de specialitate, servicii de imagistică medicală, servicii stomatologice, de pediatrie, serviciile medicale de urgenţă. Mai mult, 43% dintre respondenţii studiului ar accesa servicii medicale într-un spital de stat în baza unei asigurări voluntare de sănătate, în cazul unor servicii nedecontate de sistemul public.

"Asigurările voluntare de sănătate sunt o soluţie concretă şi rapidă pentru a facilita accesul românilor la anumite categorii de servicii medicale. Acest tip de poliţă de asigurare degrevează sistemul public de o serie de cheltuieli cu serviciile medicale şi, în acelaşi timp, contribuie la creşterea protecţiei familiilor în cazul apariţiei unor dezechilibre financiare cauzate de boli sau accidente", a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.

După primele trei luni ale anului în curs, protecţia financiară oferită românilor prin intermediul asigurărilor voluntare de sănătate a crescut cu 28% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară, citate în comunicat.

Barometrul UNSAR - IRES a fost realizat în mai 2022 pe un eşantion format din 1.000 respondenţi cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ą3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) reprezintă 20 de companii de profil care deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări. Înfiinţat în 2009, Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie- IRES activează pe piaţa de cercetare din România şi funcţionează ca un think tank independent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.