Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident extrem raportat de BBC: doi oameni care vaccinau împotriva poliomielitei au fost uciși

breaking news ultima ora

O echipă medicală din Pakistan care vaccinează populația împotriva poliomielitei a fost atacată de persoane înarmate. Cadrele medicale nu au fost rănite, dar doi polițiști care le apărau au murit, potrivit BBC. Incidentul s-a produs în nord-vestul Pakistanului. Echipa formată din două cadre medicale nu a fost rănită, a declarat poliția.

Echipele medicale sunt adesea ținta militanților anti-vaccin, unii dintre aceștia susținând că vaccinarea este un complot occidental pentru sterilizarea musulmanilor.

Citește și: Deja se știe: România se va confrunta cu o epidemie severă de gripă, în această iarnă

Pakistanul și Afganistanul sunt singurele țări în care poliomielita, care în cazuri grave poate fi fatală sau poate lăsa pacienții paralizați, rămâne endemică.

Cei doi bărbați înarmați s-au ascuns în apropierea unui canal de apă înainte de a deschide focul asupra paznicilor de la o „distanță foarte mică", a declarat poliția locală.

„Bărbații înarmați au cruțat echipa de vaccinare împotriva poliomielitei formată din doi membri... și au fugit pe o motocicletă", a declarat, pentru AFP, ofițerul superior Waqar Ahmad Khan.

Incidentul a avut loc în Kot Azam, în districtul Tank, în nord-vestul Pakistanului.

Numeroși lucrători pentru vaccinarea împotriva poliomielitei și gărzile lor au fost uciși de militanți în Pakistan din cauza sentimentelor anti-vaccin, care includ credința că vaccinurile conțin grăsime de porc. Opoziția a crescut după ce CIA a organizat o campanie de vaccinare falsă pentru a ajuta la depistarea liderului Al-Qaeda, Osama Bin Laden. Poliomielita este cauzată de un virus care se răspândește cu ușurință prin contactul cu fecalele unei persoane infectate sau, mai rar, prin tuse și strănut. Majoritatea persoanelor infectate nu prezintă simptome, în timp ce unele prezintă efecte asemănătoare gripei. În cazuri rare, pacienții paralizează, cel mai adesea la nivelul picioarelor, ceea ce poate fi fatal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.