Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident grav în Atlantic - O navă de război a Marii Britanii s-a ciocnit cu un submarin rusesc

HMS Northumberland

Un submarin rusesc a intrat în coliziune cu o navă de război a Marinei Regale aflată în patrulare în Atlanticul de Nord, a confirmat Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN și Mediafax.

HMS Northumberland urmărea submarinul atunci când acesta a lovit sonarul navei - un echipament care se afla la sute de metri în spatele său.

Incidentul, petrecut la sfârșitul anului 2020, a fost surprins de o echipă de televiziune care filma un documentar.

HMS Northumberland căuta submarinul în zona Cercului Arctic după ce acesta a dispărut de pe radarul navei, potrivit Channel 5, care filma pentru emisiunea Warship: Life at Sea.

Ministerul Apărării a precizat că fregata a localizat submarinul cu ajutorul sonarului remorcat - un tub lung prevăzut cu hidrofoane sensibile care ascultă sub apă.

Un periscop a fost reperat la suprafață de către elicopterul Merlin al navei înainte ca submarinul rusesc să se scufunde din nou, lovind sonarul HMS Northumberland.

Camerele de filmat au surprins echipajul strigând: "Ce naiba a fost asta?".

Nu este clar ce daune a suferit nava rusă, dacă a suferit vreuna, dar nava de război a trebuit să se întoarcă în portul din Scoția pentru a înlocui echipamentul avariat.

În ultimii ani a crescut activitatea submarinelor rusești, iar fregatele Marinei Regale patrulează în mod regulat în Atlanticul de Nord.

Ministerul Apărării nu comentează de obicei operațiunile, dar a făcut acest lucru deoarece incidentul a fost surprins de o cameră de luat vederi.

Un purtător de cuvânt a declarat: "La sfârșitul anului 2020, un submarin rusesc care era urmărit de HMS Northumberland a intrat în contact cu sonarul remorcat. Marina Regală urmărește în mod regulat navele și submarinele străine pentru a asigura apărarea Regatului Unit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.