Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT GRAV în Siria. Zeci de militari turci uciși în urma unui raid aerian în provincia siriană Idlib cel mai probabil de bombardierele rusești

Twitter
explozii Siria Damasc

Zeci de militari turci ar fi fost uciși în urma unui atac aerian în provincia Idlib din Siria, informează The Guardian preluat de mediafax.

Vezi și: Adrian Streinu Cercel face precizări despre românul cu coronavirus: 'Ar putea să NU dezvolte boala'

Surse din armată susțin că în jur de 70 de militari turci ar fi fost uciși joi seara, în urma un raid aerian. O clădire situată în satul Balioun ar fi fost lovită din plin, aceasta fiind folosită drept centru de operațiuni după ce Turcia a trimis întăriri în zonă pentru a ajuta grupurile de rebeli, la începutul lunii februarie.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat inițial un bilanț de 34 de morți. Rahmi Dogan, guvernatorul provinciei Hatay de la granița cu Idlib, a confirmat că cel puțin 22 de militari turci au fost uciși.

Surse din Turcia au dat vina pe regimul din Siria pentru atac, dar mai multe surse din Idlib, precum și filmări neverificate care au surprins raidul aerian, sugerează că atacul ar fi fost efectuat de către Forțele Aeriene ale Rusiei.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a convocat joi un consiliu extraordinar de securitate cu privire la situaţia din nord-vestul Siriei, au anunţat media turce în momentul anunţării unor victime de partea turcă.

Potrivit canalelor de televiziune NTV şi CNN-Türk, Erdogan a prezidat joi seara la Ankara o reuniune la care au participat înalţi oficiali. Cu puţin înainte, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a indicat că 34 de soldaţi turci au fost ucişi în bombardamente în regiunea Idleb, ceea ce nu a fost confirmat oficial de Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.