Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident la o percheziţie DIICOT: Jurnalist ameninţat cu pistolul

perchezitii mascati

Miercuri dimineaţa, poliţiştii de la Crimă Organizată efectuează 42 de percheziţii în judeţele Timiş, Caraş Severin şi Arad, la traficanţi de droguri de mare risc. La descinderi au fost prezenţi şi mai mulţi jurnalişti, unul dintre aceştia fiind implicat într-un incident grav.

Potrivit pressalert.ro, în timp ce mascaţii de la Serviciul pentru Operaţiuni Speciale săreau gardul cu lanternele de pe căşti pornite, ofiţerul s-a întors brusc spre cameramanul unei televiziuni centrale, care era pe stradă, şi i-a cerut să oprească lampa de pe cameră. Imediat, a fost oprită lumina şi camera lăsată în jos. Cu toate acestea, ofiţerul a scos pistol din toc şi i l-a pus cameramanului în piept, cerându-i să se pună pe jos. Jurnalistul a fost ţinut la pământ câteva zeci de secunde şi ameninţat cu arma. Doar când a apărut o colegă a poliţistului, acesta l-a eliberat pe cameraman.

Jurnaliştilor nu li s-a spus că s-a stabilit vreun perimetru de securitate, cea mai bună dovadă fiind că luptătorii din trupele speciale au descins fără probleme, jurnaliştii aflându-se din primul moment în spatele dispozitivului poliţienesc. Ulterior, când cameramanul filma percheziiţiile din curte, tot de pe domeniul public, poliţistul a venit din spate şi l-a lovit cu cotul din spate, spunându-i: "Nu te-ai potolit?".

Ulterior, explicaţiile au fost că totul s-a petrecut pe fondul stresului din timpul operaţiunii, deoarece suspectul căutat era considerat unul extrem de periculos. Jurnalistul Dragoş Boţa a afirmat, la Antena 3, că oamenii legii i-au ameninţat pe jurnalişti şi le-au cerut să nu facă public incidentul dintre poliţist şi cameraman.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.