Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidentele antisemite din Marea Britanie au atins un nivel record

Incidentele motivate de ură antisemită în Marea Britanie au crescut cu mai mult de o treime anul trecut, atingând niveluri record, arată cifrele prezentate de o organizaţie caritabilă, relatează joi BBC, potrivit agerpres.

Community Security Trust (CST), care monitorizează antisemitismul, a înregistrat 1.309 incidente în 2016. Potrivit lui Mark Gardner, de la CST, antisemiţii se simt în prezent "încurajaţi".

Citeşte şi: Trump şi-a ieşit din minţi şi i-a închis telefonul în nas unui aliat important

Conform declaraţiilor ministrului de interne Amber Rudd, guvernul britanic alocă 13,4 milioane de lire sterline pentru a spori securitatea în zonele locuite de evrei.

CST, care lucrează cu poliţia pentru a aduna date, a declarat că incidentele înregistrate anul trecut au crescut cu 36% faţă de 2015.

Mai mult de trei sferturi dintre toate incidentele înregistrate au avut loc în regiunea Londrei şi la Manchester, unde se află cele două mari comunităţi evreieşti în Marea Britanie.

Potrivit raportului CST, s-au înregistrat 1.006 incidente de comportament abuziv, inclusiv abuz verbal, ură exprimată prin e-mail şi graffiti antisemite. Distrugerile şi profanarea proprietăţilor evreieşti au crescut cu un sfert - ajungând la 81 de incidente înregistrate. Au fost înregistrate 107 de atacuri violente antisemite - cel mai mare număr după 2010, în timp ce 287 de incidente antisemite au implicat social media.

Potrivit lui Mark Gardner, această creştere ar putea fi explicată parţial printr-o mai mare dorinţă de a anunţa incidentele la poliţie. Cu toate acestea, el a spus că "rasiştii, inclusiv antisemiţii, se simt încurajaţi în acest moment, din foarte multe motive, pentru a-şi exprima acum deschis ura".

CST, care înregistrează date din 1984, a observat o creştere a rasismului şi xenofobiei în urma referendumului asupra apartenenţei Marii Britanii la UE.

Citeşte şi: Un sfert dintre ruşi vrea ca fostele republici sovietice să fie ţinute cu forţa sub tutela Moscovei

Amber Rudd a descris antisemitismul ca o "formă deplorabilă a urii". Ea a spus: "Este vital să asigurăm siguranţa şi securitatea comunităţii noastre evreieşti şi acest guvern va continua să facă tot posibilul pentru a elimina aceste atacuri josnice".

Secretarul de stat pentru comunităţi şi administraţie locală Sajid Javid a adăugat: "Antisemitismul trebuie înţeles pentru ceea ce este - un atac asupra identităţii persoanelor care trăiesc, contribuie şi sunt apreciate în societatea noastră".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.