Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incitarea la violenţă pe Facebook provoacă ARESTĂRI

Poliţia israeliană a arestat două persoane care au incitat pe Facebook la violenţe împotriva celor trei judecători care l-au găsit vinovat, miercuri, pe un militar israelian de împuşcarea mortală a unui palestinian, într-un proces urmărit cu mare interes şi care a divizat opinia publică din Israel, transmite DPA, conform agerpres.

Citeşte şi: Soldatul israelian, acuzat că a ucis un palestinian rănit, condamnat pentru OMUCIDERE

Un bărbat din Ierusalim a fost arestat după ce a postat o 'incitare la violenţă' pe contul de Facebook împotriva celor trei judecători militari care au decis condamnarea lui Elor Azaria, a anunţat purtătorul de cuvânt Micky Rosenfeld.

Bărbatul, care se află în custodia poliţiei, va compărea joi în faţa unei instanţe, a adăugat Rosenfeld.

Cea de-a doua persoană reţinută este o tânără de 22 de ani din oraşul Kiryat Gat (sud), pentru o postare similară, însă ea a fost pusă în libertate cu condiţia de a nu mai folosi contul de Facebook timp de 30 de zile.

'Poliţia continuă să monitorizeze reţelele de socializare şi să reacţioneze la ameninţările şi incitările la violenţă având legătură cu decizia instanţei în cazul Azaria', a subliniat purtătorul de cuvânt.

Cei trei magistraţi din completul de judecată şi procurorul-şef în acest caz sunt supuşi unor măsuri de securitate speciale de către armată pentru zilele următoare, din cauza temerilor legate de posibile violenţe ale susţinătorilor lui Azaria, conform portalului de ştiri Ynet news.

Citeşte şi: Slovenia vrea să profite de pe urma Primei Doamne de la Casa Albă

Sergentul Elor Azaria este judecat din mai 2016 după ce a fost filmat împuşcând în cap un palestinian rănit, după un atac cu cuţit asupra unor soldaţi israelieni.

Judecătorii au stabilit miercuri că nu există niciun dubiu că glonţul tras de militar l-a ucis pe palestinianul de 21 de ani.

Potrivit AFP, pronunţarea pedepsei ar putea avea loc nu mai devreme de câteva săptămâni. Militarul riscă o condamnare la 20 de ani de închisoare.

Decizia de miercuri a fost urmărită cu mare interes în Israel, iar sute de protestatari s-au strâns în faţa tribunalului pentru a-l susţine pe inculpat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.