Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Arbitrul care a condus finala masculină de la Wimbledon a fost DEMIS de ATP: Ce regulă a încălcat

Damian Steiner

Arbitrul Damian Steiner, care a condus finala masculină de la Wimbledon, a fost dat afară de ATP, pentru că a acordat interviuri în ţara sa, Argentina, fără acordul Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti.

"Mare parte din conţinutul interviurilor a fost o încălcare directă a protocolului standard în vigoare, care îi obligă pe oficiali să se abţină să discute despre incidente şi meciuri specifice, despre jucători, alţi oficiali şi reguli, în scopul de a menţine tot timpul imparţialitatea", se arată într-un comunicat al ATP, remis publicaţiei The New York Times.

Citește și: Traian Băsescu, semnal pentru Rareș Bogdan și PNL: ‘Afară PSD!’

Steiner a declarat pentru podcast-ul 3iguales că ar trebui schimbate unele reguli din tenis, cum ar fi restricţionarea folosirii prosoapelor, renunţarea la neţ şi permisiunea unor intervenţii ale antrenorilor la meciuri, informează news.ro.

Într-un alt interviu, el a afirmat că era convins de faptul că Federer urma să câştige finala de la Wimbledon, când a avut două mingi de meci cu Djokovici, în al cincilea set al finalei de la Wimbledon.

Citește și: Traian Berbeceanu dă cărțile pe față: ‘Măi copii, lăsați feișănu că bătaia doare’

În vârstă de 44 de ani, Steiner era arbitru de tenis din 1994, iar luna trecută a arbitrat meciul Novak Djokovici - Roger Federer, scor 7-6 (5), 1-6, 7-6 (4), 4-6, 13-12, în ultimul act al turneului de la Wimbledon.

Steiner a fost demis la 15 august şi înlocuit din lotul de abitri ATP care oficiază la US Open de francezul Renaud Lichtenstein.

Citește și: Și-a făcut harakiri! Demisie din Guvernul Dăncilă

Însă argentinianul nu îşi va pierde cea mai înaltă categorie pe care o deţine în arbitraj şi ar putea în viitor conduce meciuri la turneele de grand slam, din partea ITF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.