Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Bogdan Licu, procurorul general al României, cedează în fața unei petiții: Ce decizie a luat magistratul

Agerpres
bogdan licu

Procurorul general, Bogdan Licu, a dispus prin ordonanță, preluarea de la parchetul din Maramureș dosarul morții pădurarului Liviu Pop, după ce membrii Declic i-au transmis o petiție prin care cereau o anchetă imparțială.

„Având în vedere petiția inițiată de comunitatea Declic, semnată de peste 30.000 de persoane, precum și necesitatea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă, în contextul gravităţii deosebite a infracţiunii ce formează obiectul dosarului - omor săvârşit asupra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul producerii decesului, în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2019, în temeiul art. 325 din Codul de procedură penală, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie-Bogdan Licu, a dispus prin ordonanță preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea efectuării urmăririi penale, a dosarului privind uciderea unui pădurar, în cursul lunii octombrie, în județul Maramureș, pe raza cantonului silvic Strâmbu Băiuţ”, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Aroganță maximă- Cum a fost surprinsă Elena Udrea la piață

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalului Maramureș, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem pentru infracțiunile de ultraj raportat la infracţiunea de omor și uz de armă fără drept.

Reprezentanții Comunității Declic i-au înmânat, joi, procurorului general, o petiție semnată de 30.000 de cetățeni. Oamenii au cerut o anchetă imparțială în cazul pădurarului Liviu Pop, ucis în Maramureș și mutarea anchetei, deoarece după mai bine de o lună, nu există suspect în acest caz.

Citește și: Vești din partea Gabrielei Firea- Beneficiu uriaș pentru o categorie de angajați

Romsilva a susţinut că pădurarul Liviu Pop, împuşcat mortal în Maramureş, la jumătatea lunii octombrie, încerca să împiedice tăierea ilegală de copaci.

Pădurarul era angajat de 7 ani la Direcţa Silvică Maramureş.

Citește și: E oficial- Câte zile vom avea libere de sărbători .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.