Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Ce a ajuns BIROUL OVAL în mandatul lui Donald Trump

biroul oval

La o lună de mandat, Donald Trump ar putea fi cel mai "abordabil" preşedinte din istoria recentă a SUA, se arată într-o analiză a publicaţiei Politico, potrivit căreia Biroului Oval s-a transformat dintr-un spaţiu exclusivist, rezervat persoanelor de încredere ale preşedintelui, într-unul unde numeroşi oficiali de la Casa Albă intră nestingheriţi, în orice moment al zilei, fără a stabili în prealabil o întrevedere cu liderul american.

În articol se arată şi că, dacă politica uşilor deschise a funcţionat pentru Trump în lumea afacerilor, cadrul cu totul aparte al Biroului Oval ar putea să fie nepotrivit pentru acest stil de a conduce, iar rezultatul ar putea fi acela de a-i face pe colaboratorii săi apropiaţi - consilieri, asistenţi şi membri ai echipei de comunicare - să intre în competiţie pentru a deveni "favoritul preşedintelui".

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

Asistentă a preşedintelui şi director de comunicare al biroului pentru afaceri interguvernamentale, Omarosa Manigault este una dintre persoanele care se bucură de un nivel de acces de care foarte puţini membri ai administraţiilor precedente aveau parte, au indicat surse din administraţia prezidenţială pentru Politico.

Manigault, care a fost una dintre concurentele favorite ale lui Trump în perioada când magnatul era gazda emisiunii "Ucenicul", nu are nevoie de programare sau permisiune ca să intre în Biroul Oval şi să se consulte cu preşedintele.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

Strategul-şef şi consilierul principal al lui Trump, Steve Bannon, se bucură, la rândul lui, de dreptul de a discuta oricând cu preşedintele în biroul acestuia. Pe listă se mai află consilierul Stephen Miller, şeful de cabinet Reince Priebus, consilierul şi ginerele lui Trump, Jared Kushner, şi consilierul Kellyanne Conway.

Alţi şase membri ai administraţiei au acces liber în Biroul Oval, mai notează Politico, precizând că "inclusiv unii membri de rang inferior ai administraţiei spun că primesc de la secretara lui Trump permisiunea de a intra în biroul prezidenţial atunci când circumstanţele o cer". "Nimeni nu mi-a spus nu", a afirmat un angajat al noii administraţii.

Citește și: Beyonce a fost vedeta la NBA All-Star Game: Ce a făcut artista

"Preşedintelui îi place să fie abordabil, inclusiv faţă de membrii echipei sale, şi va continua să fie aşa", a declarat pentru Politico o sursă de la Casa Albă.

Trump a afirmat în trecut că în echipa lui nu există o ierarhie oficială, dar asta înseamnă că la Casa Albă nu există o singură persoană care să controleze informaţia care ajunge în Biroul Oval, scrie publicaţia americană.

Citește și: Escrocherie pe Facebook: Cum ți se fură totul

Oficiali republicani din afara administraţiei sunt de părere că această atitudine ar putea să nu fie benefică pentru un preşedinte cunoscut pentru capacitatea redusă de concentrare şi pentru că ia deciziile instinctiv.

"Eu cred în modelul unui şef de cabinet autoritar care să îl deservească pe preşedinte şi să se asigure că în atenţia lui ajung doar subiectele care merită", a declarat un fost oficial din administraţia George W. Bush.

Citește și: Drake face scandal cu premiile Grammy: Ce acuzații le aduce organizatorilor / VIDEO

Politico notează că Trump nu face decât să aplice la Casa Albă stilul de lucru pe care îl practica în birourile sale din Trump Tower, unde rar se întâmpla ca vreun colaborator să nu aibă acces la el.

Prin comparaţie, Barack Obama îşi folosea şeful de cabinet pe post de "filtru" care decidea cine şi când poate intra în Biroul Oval.

Citește și: Se destramă România TV?

Consilierii care aveau nevoie să discute cu preşedintele intrau în birou în grupuri, în ceea ce ultimul şef de cabinet al lui Obama, Denis McDonough, numea "şedinţe pe mai multe niveluri", care aveau loc, de regulă, spre sfârşitul zilei de lucru, în baza unor programări făcute în prealabil.

Preşedintele George W. Bush avea un grup foarte restrâns de colaboratori cărora le acorda acces, dar le cerea să îi transmită apoi şefului său de cabinet tot ce au discutat cu el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.