Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Comuniştii cu un pas la guvernare la Chişinău

Ceea ce părea doar o glumă acum câteva zile... pare că devine realitate. Comuniştii moldoveni sunt foarte aproape de guvernare şi ca semn că negocierile cu liberal-democraţii (PLDM) şi democraţii (PDM) sunt avansate oamenii lui Voronin au emis şi pretenţiile: Curtea de Conturi, vicepreşedintele Parlamentului, Comisia Naţională de Integritate şi SIS (Serviciul de Informaţii şi Securitate).

Vestea a fost dată de liderul PCRM care susţine că este dispus să discute cu PLDM și PD, chiar și în vederea formării unei coaliții de guvernare.

Vladimir Voronin a respins însă orice discuție cu PSRM (desprins din PCRM) și PL (al lui Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu), întrucât aceste formațiuni nu ar reprezenta interesele țării.

Şeful comuniştilor așteaptă ca formațiunea sa să fie invitată la o discuție de către PLDM (al lui Vlad Filat şi al premierului Iurie Leancă) și PD (al lui Marian Lupu şi Vlad Pahotniuc), pentru a se identifica un mecanism de conlucrare în viitorul Legislativ, chiar dacă „la moment” e puțin probabil ca PCRM să formeze o coaliție de guvernare cu cele două partide. Surse politice susţin că ar fi vorba doar de sprijin parlamentar.

„Cuvântul coaliţie, cuvântul alianţă, bloc, nici nu vrem să auzim de aşa ceva în partid. Acum, peste noapte, nu putem să ne îmbrăţişăm şi să ne iertăm păcatele”, a declarat liderul PCRM în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Citeşte si: Decizie neasteptata: Premierul Moldovei vrea o colaborare cu Partidul Comunist

Întrebat cum vede participarea PCRM la guvernare, Voronin a răspuns: „Am decis să elaborăm împreună o viziune comună în scopul consolidării societății, asigurării independenței, suveranității, integrității și neutralității RM, și în vederea realizării planului electoral al PCRM. Vom discuta cu toate partidele parlamentare, fără excepţii”, a spus acesta pentru Timpul.

Comuniștii pretind la câteva funcții. „La funcţii executive nu pretindem. Să ne dea ceea ce am dat noi în 2005: CCA, CEC, Curtea de Conturi, o funcție de vicespicher şi Comisia Naţională de Integritate”, a conchis președintele PCRM.

PCRM ar aștepta mai degrabă să controleze anumite instituții, dând ca exemplu SIS, Curtea de Conturi sau CCA.

În ultimele zile, în presă s-a vehiculat tot mai intens ideea că PCRM ar putea intra într-o coaliție de guvernare cu PLDM și PD.

Citeşte şi: LOVITURĂ de teatru în Moldova - Comuniștii pe cale să intre la guvernare

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.