Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Cum face rost Coreea de Nord de miliarde de dolari pentru programul nuclear

Kim Jong-Un, nuke test

Coreea de Nord a obținut aproximativ două miliarde de dolari prin intermediul unor atacuri cibernetice asupra unor bănci și a altor entități pentru a-și finanța programul nuclear, se arată într-un raport publicat de Organizația Națiunilor Unite (ONU), informează France 24, potrivit Mediafax.

Potrivit raportului, ONU investighează cel puțin 35 de cazuri în care autoritățile de la Phenian au atacat instituții financiare în acest scop.

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

„Atacurile de amploare împotriva operațiunilor cu criptomonede permit Republicii Populare Democrate Coreene să obțină venituri care se depistează mai greu și care sunt mai puțin reglementate de legislația internațională decât sectorul bancar tradițional”, se mai arată în raport.

Coreea de Nord a lansat marți dimineață două proiectile despre care se crede că erau rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, după cum au anunțat autoritățile militare de la Seul, iar președintele țării, Kim Jong-Un, a declarat că această lansare reprezintă un avertisment pentru Statele Unite și Coreea de Sud.

Citește și: Familia Alexandrei a luat decizia! Anunț facut de Alexandru Cumpănașu

Raportul Națiunilor Unite arată că sumele totale obținute de regimul de la Phenian prin intermediul acestor atacuri se ridică la două miliarde de dolari. De asemenea, raportul informează că Phenianul încalcă sancțiunile impuse de ONU prin intermediul unor „transferuri ilicite”, reușind, astfel, să importe inclusiv petrol și cărbune.

Consiliul de Securitate al ONU a impus o serie de sancțiuni împotriva Coreei de Nord după primul test nuclear al țării, în 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.