Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL S-a aflat de ce s-a prăbușit Airbusul în care au murit 97 de oameni: pentru că piloții vorbeau despre coronavirus și nu erau atenți

NY Times
avion Pakistan

Piloţii avionului pakistanez Airbus care s-a prăbuşit la 22 mai la Karachi şi a ucis 97 de oameni erau ocupaţi să discute despre noul coronavirus în loc să urmărească consemnele controlorilor de trafic aerian, ceea ce a provocat accidentul, se arată într-un raport preliminar al anchetei publicat miercuri, relatează Reuters.

Nicio defecţiune tehnică nu a fost descoprită, a anunţat ministrul pakistanez al Aviaţiei, Ghulam Sarwar Khan, care a prezentat raportul în Parlament, la Islamabad, scrie news.ro.

Citește și: Cozmin Gușă prezintă ‘cifrele groazei’! ‘Nu sunt cele despre infectații cu coronavirus’

”Avionul era perfect abilitat să zboare. Nu avea niciun defect tehnic. Căpitanul şi copilotul erau experimentaţi şi apţi medical să piloteze avionul”, a subliniat Ghulam Sarwar Khan.

”Din nefericire (...), discuţia s-a concentrat asupra coronavirusului”, a deplâns el, evocând discuţii între cei doi piloţi înregistrate de înregistratorul de voci din cockpit.

Citește și: Veste mare! Anumiți români vor avea parte de beneficii uriașe

”Se gândeau la coronavirus. Familiile lor erau afectate, iar ei discutau despre acest lucru”, a precizat ministrul.

Pilotul aeronavei Airbus de tip A320 aparţinând Pakistan International Airlines (PIA), ale cărei cutii negre au fost analizate în Franţa, nu a semnalat nicio problemă tehnică în timpul manevrei prin care s-a apropiat de aeroportul de la Karachi, se arată în raportul anchetei.

Citește și: Vasile Astărăstoae profețește: Începând cu această dată, cazurile de coronavirus se vor diminua

Cu 16 kilometri înainte de pista de aterizare, aeronava zbura la o altitudine de 7.220 de picioare (2.200 de metri), deşi ar fi trebuit să se afle la 2.500 de picioare (762 de metri) altitudine.

Turnul de control a semnalat această problemă echipajului şi l-a îndemnat să nu aterizeze, însă pilotul a ignorat această recomandare, se arată în raport.

Citește și: Emil Boc, despre situația actuală a României: Criza de acum nu este una sistemică, ci una conjuncturală, care poate fi rezolvată

”Atunci când s-au aflat în poziţia de a ateriza, au fost avertizaţi de către controlori (de trafic aerian), însă (pilotul) a spus «am să mă descurc» şi au reînceput să discute despre coronavirus”, se arată în document.

Avionul s-a prăbuşit într-un cartier locuit din Karachi, la aproximativ un kilometru de pista aeroportului, la cea de a doua încercare de aterizare.

Citește și: O nouă poveste reală despre decesul unui pacient non-Covid: Nu a fost o criminală. Nu a luat vieți. În schimb, a platit cu a ei

Înregistratorul de date arată că trenul de aterizare a fost ridicat cu mai puţin de zece kilometri înainte de aterizare, un lucru ”de neînţeles”, a mai declarat ministrul.

”O, doamne! o, doamne!”, au fost ultimele cuvinte spuse de pilot.

Citește și: Codrin Ștefănescu a explodat la adresa ministrului Muncii: Sinistra nu a scos o vorbă despre majorarea pensiilor, despre salarii și șomeri .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.