Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Un funcționar din Cipru s-a plâns preşedintelui ţării că este plătit să nu facă nimic

cipru

Un funcţionar cipriot a creat emoţie pe insula în care este aplicat un plan de austeritate după ce i-a trimis o scrisoare preşedintelui ţării pentru a se plânge că este plătit să nu facă nimic de un an de zile, relatează joi AFP.

Marios Droushiotis a afirmat că nu a avut nicio activitate de când a fost numit, în februarie 2015, într-un post la Ministerul Energiei, Comerţului şi Turismului, unde ar fi trebuit să fie punctul de contact cu investitorii străini pentru proiecte în aceste sectoare. În scrisoarea sa adresată preşedintelui Nicos Anastasiades şi publicată în această săptămână pe site-ul cotidianului Phileleftheros, înaltul funcţionar dă asigurări că nu a avut pe mână niciun dosar şi că superiorii lui nu i-au încredinţat nicio sarcină de la preluarea funcţiei.

"Cred că este inacceptabil ca un funcţionar plătit cu gradul salarial A13+2 să fie redus la inactivitate", i-a scris Droushiotis preşedintelui. La o asemenea treaptă salarială funcţionarii ciprioţi câştigă în jur de 5.000 de euro pe lună, în condiţiile în care salariul mediu lunar în acest stat membru UE şi al zonei euro este de 1.500 de euro. "Statul ar fi făcut economii dacă mi-ar fi cerut să rămân acasă, nu ar fi trebuit să plătească nici încălzirea, nici curentul pentru biroul meu", a ironizat el. Contactat joi de AFP, Marios Droushiotis a refuzat să comenteze demersul său, care a provocat frustrare în insula mediteraneană în care se aplică după criza financiară gravă din 2013 un plan de austeritate şi unde populaţia îi percepe în general pe funcţionari ca pe nişte privilegiaţi.

Ministerul Energiei, Comerţului şi Turismului a denunţat într-un comunicat iniţiativa angajatului său, calificând-o drept "o calomnie la adresa funcţiei publice". Potrivit ministerului, acest nou post era menit să atragă investitori străini şi să elimine obstacolele administrative cu care aceştia se puteau confrunta.

După prăbuşirea sectorului său bancar în martie 2013, Cipru a fost nevoit să negocieze un plan de asistenţă financiară cu bani de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), UE şi Banca Centrală Europeană, în schimbul unor măsuri de austeritate draconice. Cipru a terminat totuşi anul 2015 cu un al patrulea trimestru de creştere consecutiv, înregistrând anul trecut cea mai puternică creştere din ultimii şapte ani. Autorităţile cipriote au dat asigurări că Cipru va ieşi în acest an din planul internaţional de asistenţă, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.