Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India a lansat un satelit de cartografiere terestră şi un set de 13 microsateliţi Cubesat

india

Agenţia spaţială indiană (Indian Space Research Organisation - ISRO) a lansat pe orbită în noaptea de 26 noiembrie 14 sateliţi, printre care 12 sateliţi pentru compania americană Planet şi un prototip pentru compania Analytical Space, scrie Agerpres.

Sateliţii au fost lansaţi cu racheta Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) de la Centrul Spaţial Satish Dhawan (27 noiembrie, 9:28 AM ora Indiei) 

La aproximativ 18 minute după lansare, încărcătura principală, satelitul indian de observaţii Cartosat-3, a fost plasat pe orbită din cea de-a patra treaptă a rachetei. Ceilalţi 13 sateliţi, toţi microsateliţi de tipul cubesat, au fost plasaţi pe orbită în următoarele 10 minute.

Citește și: Mexicul urmăreşte realizarea unei întâlniri la nivel înalt după declaraţia lui Donald Trump privind cartelurile

Satelitul Cartosat-3, care cântăreşte 1.625 de kilograme, este "un satelit de observare a Pământului din a treia generaţie, cu capacităţi imagistice de înaltă definiţie", conform unui comunicat ISRO. Acest satelit este conceput să studieze Pământul de pe o orbită joasă, timp de cel puţin 5 ani, adunând date care vor fi folosite pentru planificare urbană şi pentru dezvoltarea infrastructurii, printre altele. 

Cei 12 microsateliţi aparţinând companiei americane Planet (cu sediul la San Francisco) sunt sateliţi de observare din clasa "SuperDoves". Această clasă de microsateliţi include 26 de modele ce se află deja pe orbită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.