Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mexicul urmăreşte realizarea unei întâlniri la nivel înalt după declaraţia lui Donald Trump privind cartelurile

pro-tran.com
mexic

Mexicul va căuta "cât mai curând posibil" o întâlnire la nivel înalt cu Statele Unite pentru a-şi prezenta poziţia după declaraţia preşedintelui Donald Trump conform căreia cartelurile mexicane de droguri vor fi desemnate drept organizaţii teroriste, a informat marţi ministerul mexican al Afacerilor Externe, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Faţă de declaraţiile lui Trump dintr-un interviu acordat ziaristului Bill O'Reilly, ministerul mexican a precizat că a intrat în legătură cu diferite autorităţi din SUA "pentru a cunoaşte conţinutul şi proporţiile celor enunţate în acel cadru". 

Şeful diplomaţiei mexicane, Marcelo Ebrard, va lua legătura cu omologul său american, Michael R. Pompeo, "cu scopul de a discuta această problemă foarte importantă pentru agenda bilaterală", a arătat ministerul, care estimează că reuniunea propusă de Mexic ar putea avea loc "în viitorul apropiat". 

Aceeaşi sursă arată că, la fel ca în cazul altor teme de pe agenda bilaterală, Mexicul va promova dialogul şi o foaie de parcurs care să permită progrese în vederea reducerii fluxurilor de arme şi bani ale crimei organizate spre Mexic, precum şi a precursorilor chimici şi a drogurilor care traversează teritoriul mexican cu direcţia SUA.

Citește și: Partidul de extremă dreapta Alternativă pentru Germania îşi va alege sâmbătă noua conducere, pe fondul radicalizării formaţiunii

Trump a spus că intenţionează să desemneze cartelurile mexicane drept organizaţii teroriste străine şi a asigurat că va aborda fără probleme polemica declanşată de luarea acestei măsuri. 

Liderul de la Casa Albă a mărturisit că lucrează la această decizie de circa 90 de zile deoarece "procesul nu este unul facil". 

Trump, totuşi, nu a detaliat consecinţele în plan practic ale unei desemnări a acestor carteluri mexicane drept organizaţii teroriste. 

"Nu voi spune ce voi face", a răspuns preşedintele american, întrebat dacă va folosi drone pentru a efectua atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.