Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India se face de râs în fața puterilor mondiale: sateliții lansați recent pe orbită au fost pierduți

www.NSA.com
satelit militar

Sateliții EOS-2 și AzaadiSAT, lansați pe orbită duminică de India, au fost pierduți și vor deorbita în curând, a declarat Sri Somanat, șeful Organizației Indiene de Cercetare Spațială (ISRO).

"Racheta s-a comportat foarte bine pe tot parcursul misiunii, iar când a ajuns în cele din urmă pe o orbită de 356 km, a existat o separare a sateliților - EOS-2 și AzaadiSAT. Ulterior, însă, am observat o anomalie în punerea sateliților pe orbită. Dispozitivele au fost puse pe o orbită eliptică în loc de o orbită circulară. Orbita noastră preconizată a fost o orbită circulară cu o altitudine de 356 km, dar racheta a reușit să pună satelitul pe o orbită cu un apogeu de 356 km (cel mai îndepărtat punct al orbitei de Pământ) și o periferie de 76 km (cel mai apropiat de acesta)", a spus Somanat în discursul său cu privire la rezultatele lansării.

El a subliniat că experții au identificat cauza anomaliei, intenționează să o studieze în detaliu pentru a face ajustări la următoarele lansări ale rachetei.

Potrivit acestuia, sateliții nu vor putea rămâne pe orbită pentru o lungă perioadă de timp și în acest moment coboară treptat din ea pentru a reveni apoi în atmosferă. El a menționat că "dispozitivele nu mai pot fi folosite".

Racheta a fost lansată de pe rampa de lansare a Centrului Spațial Satish Dhawan, situat pe insula Sriharikota din sud-estul țării, la ora locală 09:18. Mai târziu, Organizația Indiană de Cercetare Spațială a raportat că racheta nu a putut aduce dispozitivele pe orbita specificată.

Satelitul de teledetecție EOS-2 cu o greutate de 145 kg este proiectat pentru a vizualiza suprafața pământului la rezoluție spațială ridicată. Dacă misiunea ar avea succes, ar trebui să colecteze date privind anomaliile climatice și să genereze imagini care ar putea fi utilizate de specialiști în diverse domenii: protecția mediului, silvicultură și agricultură, știința solului și hidrologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.