Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis vineri la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, după date economice pozitive

Ata Financial Solutions
STOXX 600

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis vineri în urcare cu 1,12%, la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, după decizia de joi a Băncii Centrale Europene (BCE) de a lăsa dobânzile neschimbate şi a unor date economice pozitive, transmite CNBC.

Indicele companiilor producătoare de bunuri de uz casnic a crescut cu 5,2%, în timp ce acţiunile tehnologice au scăzut cu 0,7%, cedând o parte din câştigurile recente.

În ciuda unui început de an şocant, o săptămână cu evoluţii bune ale acţiunilor a dus indicele regional Stoxx 600 la cel mai înalt nivel atins din 17 ianuarie 2022, potrivit datelor LSEG.

Producătorul francez de băuturi Remy Cointreau a depăşit avansul pieţei, cu un avans de 15%, după ce a raportat o scădere sub aşteptări a vânzărilor din trimestrul al treilea.

Grupul producător de bunuri de lux LVMH a consemnat, de asemenea, un avans de 13%, deoarece creşterea vânzărilor în trimestrul al patrulea a semnalat un impuls pentru sectorul de lux.

Indicele german DAX a urcat cu 0,32%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,28%, în timp ce indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 1,4%. Indicele italian FTSE MIB a crescut cu 0,73%, iar indicele iBEX 35 al bursei din Madrid cu 0,2%.

BCE a îndeplinit aşteptările pieţei, joi, şi a menţinut ratele dobânzilor la nivelul record actual. Dobânda depozitelor la banca centrală din zona euro a fost menţinută la 4% pentru a treia întâlnire consecutivă, iar BCE a reiterat că va menţine dobânzile ridicate ”o perioadă suficient de lungă” pentru a aduce inflaţia la ţintă.

În ciuda acestui fapt, piaţa continuă să vadă banca centrală pivotând spre reduceri de dobândă în aprilie sau iunie, odată ce au venit datele privind negocierile salariale de primăvară.

BCE a indicat joi că presiunile inflaţioniste interne se reduc şi că creşterile preţurilor se mişcă în direcţia corectă.

Consumatorii din Marea Britanie sunt cei mai încrezători în perspectivele economice din ianuarie 2022, ca efect al încetinirii inflaţiei, au arătat vineri datele unui nou sondaj.

În Franţa au fost asemănătoare, dar nu şi în Germania. ​

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.