Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indicii americani S&P 500 şi Nasdaq în scădere, după prăbușirea acţiunilor giganţilor de tehnologie

realitatea.net
criza bursa

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au încheiat tranzacţiile de luni în declin, traşi în jos de acţiunile Amazon, Microsoft şi alte altor companii mari care au alimentat creşterile recente de pe Wall Street, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Indicele S&P 500 a consemnat o scădere de 2,12%, după ce a atins pentru scurt timp cel mai ridicat nivel după 25 februarie. Indicele şi-a revenit cu peste 40% de la jumătatea lunii martie, chiar dacă numărul infecţiilor cu noul coronavirus a crescut rapid în Arizona, California, Texas şi alte 35 de state americane.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,04%, în timp ce Nasdaq Composite a coborât cu 2,13%.

Acţiunile care au înregistrat performanţe peste medie în ultimele luni, între care Amazon, Microsoft, Nvidia şi Facebook, au încheiat tranzacţiile în declin cu peste 2%, chiar dacă au consemnat creşteri pe parcursul zilei.

Vânzările s-au accentuat după anunţul guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, referitor la reînchiderea barurilor şi restaurantelor din spaţii închise la nivelul întregului stat şi a bisericilor, sălilor de sport şi a saloanelor de coafură din comitatele cele mai afectate de noul coronavirus.

Inspecția Muncii a strâns din amenzi 6 milioane de lei în doar 10 zile: Peste 300 de persoane prinse că munceau 'la negru'

Acţiunile Tesla au coborât cu 3,1%, cu toate că iniţial avansaseră cu 16%. Titlurile producătorului de automobile electrice au crescut puternic în ultimele două săptămâni, investitorii anticipând că Tesla va raporta profit trimestrial şi că ar putea intra în indicele S&P 500.

Acţiunile firmei germane de biotehnologie BioNTech au urcat cu peste 10%, iar cele al Pfizer cu 4%, în urma anunţului că Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA va evalua rapid vaccinurile candidate pentru Covid-19 ale acestora.

Acţiunile producătorului de cipuri Analog Devices au scăzut cu 4%. Compania a anunţat un acord de 21 de miliarde de dolari pentru preluarea companiei concurente Maxim Integrated Products, ale cărei titluri au crescut cu 8% în urma informaţiei.

Titlurile PepsiCo au avansat cu 0,3%. Compania a informat că a beneficiat de o creştere a consumului de snackuri sărate Fritos şi Cheetos, în perioada măsurilor de distanţare socială.

Indicele Cboe Volatility Index , aşa-numitul indice al fricii de pe Wall Street, a închis la cel mai ridicat nivel de după 26 iunie.

Investitorii se pregătesc pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare scădere a profiturilor trimestriale ale companiilor membre ale indicelui S&P 500 de la criza financiară din 2008, potrivit datelor firmei IBES Refinitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.