Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia, cel mai mare importator mondial de zahăr, și-a redus semnificativ consumul

zahar

Indonezia, cel mai mare importator mondial de zahăr, se confruntă cu o scădere semnificativă a cererii pe măsură ce pandemia de coronavirus a limitat luarea meselor în oraş şi livrările naţionale de îndulcitor, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Indonezia consumă de obicei între 250.000 şi 260.000 de tone de zahăr pe lună însă Indonesia Sugar Association estimează că în luna iulie cererea va fi de aproximativ 225.000 de tone, după ce a scăzut cu 25% în perioada martie-iunie.

"În mod normal, consumul nostru nu scade niciodată. Acest lucru este destul de important", a declarat Yadi Yusriyadi, consilier şef la Indonesia Sugar Association.

În pofida cererii mai mici, preţurile pe piaţa locală nu au scăzut până la nivelul ţintă avut în vedere de Guvernul indonezian, de 12.500 rupi (86 de cenţi) pe kilogram. Yadi Yusriyadi este de părere că preţurile au rămas la un nivel ridicat din cauza unor reţele de distribuţie ineficiente, care au afectat livrările în regiunile unde nu sunt fabrici de zahăr. "Avem livrări suficiente dar dacă rămân în depozite nu vor fi niciodată suficiente", a spus Yusriadi. Acesta a adăugat că preţurile nu vor scădea decât dacă traderii vor distribui zahărul pe care îl cumpără.

Citește și: Ce REGULI sunt în noua STARE DE ALERTĂ care începe vineri, pentru încă 30 de zile

Pentru a ţine sub control preţurile pe piaţa internă, Guvernul Indoneziei a eliberat autorizaţii pentru importul a aproape 700.000 de tone de zahăr brut şi a 150.000 de tone de zahăr alb.

Producţia locală de zahăr alb din trestie de zahăr este prognozată la două milioane de tone, în zona inferioară a intervalului preconizat de Indonesia Sugar Association în februarie, iar 30% din această cantitate a fost produsă deja. Yadi Yusriyadi a estimat că autorităţile vor trebui să decidă în următoarele două luni dacă va fi nevoie de importuri suplimentare, pentru a face faţă cererii la începutul lui 2021.

Scăderea consumului de zahăr în cazul celui mai mare importator mondial va creşte presiunile la adresa prognozelor, şi aşa sumbre, privind evoluţia cererii globale făcute de Organizaţia Internaţională a Zahărului (ISO). Într-un raport din luna iunie, ISO estima că aproximativ 2,1 milioane de tone din consumul mondial de zahăr au fost pierdute sau amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.