Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia: Cel puţin 15 persoane au murit în alunecările de teren

news.ro
indonezia

Operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor alunecărilor de teren au fost reluate miercuri în provincia indoneziană Java de Vest, după ce au fost întrerupte marţi din cauza ploilor torenţiale care au continuat să cadă, iar echipele de salvare au recuperat corpurile a 15 victime, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Conform autorităţilor, echipele de salvare caută 20 de localnici care ar fi fost prinşi de alunecarea de teren care a distrus, luni seară, 30 de gospodării în satul Sirnaresmi din districtul Sukabumi. Dintre cei 101 de localnici afectaţi de alunecările de teren, 63 sunt în afara oricărui pericol, iar trei au fost răniţi.

Citește și: Guvernul australian anunţă închiderea a două mari centre de detenţie a imigranţilor

Satul Sirnaresmi se află într-o zonă de deal, unde pericolul producerii de alunecări de teren este mai mare, iar în fotografiile realizate de membrii echipelor de salvatori se pot vedea case înghiţite de pământul moale, noroios, până la acoperiş. 

Aceste alunecări de teren au încheiat un an în care s-au produs nu mai puţin de 2.564 dezastre naturale diferite în Indonezia, inclusiv două tsunamiuri care au lovit insula Sulawesi chiar înainte de Crăciun. Conform autorităţilor, în dezastrele naturale produse în anul 2018 în Indonezia au murit 3.349 persoane, 10,2 milioane au fost strămutate, peste 21.000 au fost rănite şi 1.432 de victime sunt încă date dispărute. În aceste dezastre au fost distruse mai mult de 319.000 de gospodării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.