Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria auto a înregistrat din martie scăderi în vânzările de maşini noi cu până la 70%: După Paşti, 80.000 din salariaţii industriei auto vor reveni la muncă

APIA
masini

Industria auto a înregistrat încă din luna martie scăderi în vânzările de maşini noi cu până la 70 la sută. După Paşti, peste 80.000 din salariaţii industriei auto vor reveni la muncă, anunță MEDIAFAX.

Criza COVID-19 a afectat pe toată lumea, inclusiv industria auto, care în perioada aceasta a înregistrat scăderi mari la vânzările de maşini noi.

„Încă de la începutul lunii martie ne-am confruntat cu o cerere mai scăzută pe segmentul vânzărilor auto. Punem în balanţă şi faptul că este activ programul Rabla şi mai vin cereri pe maşinile noi. Undeva la 60-70% este mai mică cererea faţă de aceeaşi perioadă a anilor trecuţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Martinescu, consilier vânzări auto.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

În plus, nu mai există sprijinul băncilor, pentru cei care vor să cumpere o maşină cu credit.

„În discuţiile cu clienţii noştri, fie că sunt persoane fizice sau juridice, aceştia ne spun că se confruntă şi cu birocraţia băncilor, între ghilimele, şi anume, faptul că multe bănci refuză să mai contracteze credite sau leasing în această perioadă”, mai spune Marinescu.

Şi cel mai mare dealer auto din România se confruntă cu probleme.

„Dacă vorbim de new business, însă, deci, de interes nou de a achiziţiona maşini, acesta este mult mai redus”, a declarat Dan Grigore, director general la Auto Cobălcescu.

După Paşti, o treime dintre cei 230.000 de angajaţi din industria auto vor reveni la muncă pentru a relua producţia de componente şi de autovehicule, dar acest lucru nu e suficient, relatează Ziarul Financiar.

Citește și: Informațiile oficiale îl contrazic pe Klaus Iohannis! Șeful statului a comunicat cu șapte morți mai mult decât GCS! Nicio persoană decedată azi

Pentru o revenire completă a acestei industrii, şi showroom-urile auto ar trebui să îşi reia activitatea. Dealerii auto din Germania, Spania şi Italia au început demersuri astfel încât activitatea din showroomuri să fie reluată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.