Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria berii în România: 85 000 locuri de muncă și contribuții anuale la buget de aproape jumătate de miliard de euro

Berarii Romaniei
Berarii Romaniei

Cei mai importanți producători de bere din România se vor reuni marți, 24 septembrie 2019, în cadrul celei de-a 7-a ediții a evenimentului ”Berea Face Cinste României”, ce va avea loc la Grand Hotel JW Marriott din București. O ediție aniversară, având în vedere că asociația Berarii României împlinește 15 ani de activitate.

Iar industria berii face, într-adevăr, cinste României. O industrie care acoperă din producția internă peste 97% din piață, în condițiile în care la nivel național importurile au crescut amețitor în toate sectoarele, iar România se confruntă cu un deficit de cont curent tot mai mare, ajuns în primele 7 luni ale lui 2019 la 6,025 miliarde de euro.

De asemenea, peste 70% din ingredientele naturale ale berii provin din România, iar acest lucru face ca industria berii să genereze peste 10 000 de locuri de muncă numai în agricultură. În total, se estimează că această industrie generează, direct și indirect, peste 85 000 de locuri de muncă. Aceasta se traduce prin 533 milioane de euro venituri anuale la bugetul de stat și peste 860 milioane de euro valoare adăugată generată în economia României. Doar membrii Asociației Berarii României au plătit în 2017 taxe și impozite în valoare de 260 de milioane de euro, industria fiind caracterizată de ZERO evaziune fiscală pe lanțul de producere a berii. Și nu în ultimul rând, de la intrarea lor pe piața locală și până în prezent, membrii Berarii României au investit în țara noastră 1,47 miliarde de euro în modernizarea fabricilor de bere locale și dezvoltarea unor capacități noi de producție a berii.

Cei care vor participa la evenimentul ”Berea Face Cinste României” din 24 septembrie, reprezentanți ai industriei și ai mediului de afaceri, politicieni și diplomați vor afla mai multe despre drumul pe care berea îl parcurge până când ajunge în pahar și, desigur, vor putea degusta sortimente de bere produse în România, de la cele mai cunoscute mărci locale, până la noile beri artizanale. Un eveniment la care cea mai auzită expresie va fi ”Hai noroc!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.