Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infecțiile de la Giulești, de NEOPRIT - Încă doi bebeluși născuți la maternitatea Giuleşti au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu

bebelusi

Numărul bebeluşilor internaţi la Maternitatea Giuleşti a ajuns la zece, după ce alţi doi copii au fost internaţi, joi seara, în unitatea spitalicească. Toţi cei confirmaţi cu infecţia au aceeaşi bacterie - stafilococ auriu meticilino rezistent.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” copiii au ajuns, joi seara, fiind internaţi în Secţia de Pediatrie. Cei din urmă doi bebeluşi au mai fost internaţi în Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, de asemenea, avânt bacteria stafilococ auriu meticilino.

Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, toţi cei şase bebeluşi confirmaţi cu bacteria au acelaşi stafilococ auriu meticilino rezistent. În cazul celorlaţi patru, rezultatele analizelor vor apărea în următoarele 24 de ore. În total, sunt 10 bebeluși internați.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, pentru MEDIAFAX, întrebată fiind dacă ia în calcul posibilitatea închiderii Maternității Giulești în urma scandalului copiilor infectați cu stafilococ auriu, că ia în calcul orice măsură corectă, la propunerea specialiștilor.

Reprezentanţii Maternităţii Giuleşti spun că nu au probe că bacteria stafilococ auriu, depistată în cazul bebeluşilor născuţi la unitatea spitalicească, provine din cadrul spitalului, precizând că cei 11 angajaţii depistaţi cu infecţia respectivă urmează tratament şi activează în continuare.

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut SPECTACOL - REPLICĂ RĂZBOINICĂ la discursul lui Klaus Iohannis .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.