Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inflaţia în Franţa a încetinit mai mult decât se estima, în luna august

Motion Array
Franta steag

Inflaţia în Franţa a încetinit în august mai mult decât se estima, de la un nivel record, atenuând uşor presiunile asupra Băncii Centrale Europene privind o nouă majorare semnificativă a costului creditului în septembrie, transmite Bloomberg.

Preţurile de consum în a doua economie zonei euro au urcat în ritm anual cu 6,5% în august, faţă de un avans de 6,8% în iulie. Este o încetinire mult mai mare decât nivelul mediu de 6,7% previzionat de economiştii intervievaţi de Bloomberg.

O creştere mai lentă a energiei a dus la încetinirea inflaţiei în august, chiar dacă preţurile serviciilor, ale alimentelor şi bunurilor finite au accelerat, potrivit Agerpres.

Potrivit unei estimări preliminare publicate miercuri de Eurostat, rata anuală a inflaţiei în zona euro a crescut până la 9,1% în august, depăşind precedentul maxim istoric de 8,9% înregistrat în iulie. Conform datelor publicate marţi, rata inflaţiei în Germania a atins în august cel mai ridicat nivel din ultimii aproape 50 de ani.

În Franţa, presiunile persistente provocate de preţuri îngrijorează Guvernul, care deja a cheltuit miliarde de euro pentru a atenua impactul creşterii preţurilor energiei asupra gospodăriilor.

În condiţiile în care la 31 decembrie 2022 expiră plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze naturale, Franţa lucrează la noi măsuri pentru a ajuta firmele afectate de creşterea preţurilor energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.