Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informație ȘOC din Coreea de Nord. Nou șef al Armatei. Precedentul a fost EXECUTAT

kim jong un

Phenianul are un nou şef de Stat Major, a confirmat duminică agenţia oficială KCNA, după informaţiile din presa sud-coreeană privind execuţia predecesorului său, transmite AFP. 

Ri Myong-Su, fost ministru al securităţii poporului, a fost prezentat de KCNA ca 'şef al Statului Major al armatei poporului coreean', într-o informaţie legată de un exerciţiu militar condus de liderul nord-coreean Kim Jong-un. 

Ri Myong-Su este menţionat şi într-o altă informaţie a KCNA despre exerciţii ale armatei aerului. 

Presa sud-coreeană a scris anterior că predecesorul său, Ri Yong-Gil, a fost executat la începutul lunii februarie pentru corupţie. 

De la venirea la putere a lui Kim Jong-un, în 2011, au apărut tot mai multe informaţii legate de execuţiile ordonate de el. Anul trecut, în jurul datei de 30 aprilie, ministrul apărării nord-coreean de la acea vreme, Hyon Yong-chol, a fost executat folosindu-se un tun antiaerian, după ce a provocat iritarea lui Kim Jong-un întrucât adormise în timpul unui eveniment militar şi nu executase unele dispoziţii primite. 

De la începutul acestui an, alţi 15 demnitari nord-coreeni ar fi fost executaţi, potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene. 

În 2013, Kim Jong-un a ordonat executarea unchiului său Jang Song-thaek (unul dintre mentorii săi), acuzat de trădare.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.