Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informaţia pe care Hrebenciuc a REFUZAT să o ofere comisiei de anchetă a alegerilor din 2009

viorel hrebenciuc

Fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc a fost audiat marţi în comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009. Fost şef de campanie al lui Mircea Geoană, Hrebenciuc a refuzat să ofere o informaţie solicitată de membrii comisiei.

Vezi şi: Viorel Hrebenciuc, acuzaţii grave şi dezvăluiri: MINCIUNA eficientă a PSD după alegerile din 2009

Vezi şi: Dezvăluiri de senzaţie din comisia de anchetă: Portretul lui Băsescu, în sediul AEP

Viorel Hrebenciuc a relatat că ultimul sondaj comandat de PSD înainte de turul 2 al alegerilor prezidenţiale din 2009, cu 12.000 de persoane intervievate, arăta o situaţie de 51,5% la 48,5% în favoarea lui Geoană, ceea ce i-a alarmat pe liderii PSD.

Senatorul USR Mihai Goţiu şi deputatul PMP Robert Turcescu au insistat ca Hrebenciuc să dezvăluie numele instituţiei care a reuşit să efectueze un sondaj pe 12.000 de persoane într-un timp record.

"Prefer să-mi păstrez sursele", a fost primul răspuns al lui Hrebenciuc. După ce i s-a atras atenţia că regulamentul comisiei îl obligă să ofere informaţiile solicitate. fostul lider PSD a afirmat că nu-mi mai aminteşte numele firmei care a realizat cercetarea sociologică, dar că nici nu vede relevanţa întrebării pentru scopul comisiei.

La finalul audierii, Hrebenciuc a desfiinţat practic scopul comisiei, când a fost întrebat ce părere are despre întâlnire din noaptea alegerilor de acasă de la Gabriel Oprea, la care au participat inclusiv Maior, Coldea şi Kovesi.

"Nu văd nimic ilegal în ea. Cel mult pot să am dubii asupra moralităţii ei. Vorbind la telefon de acolo nu aveau cum să influenţeze numărătoarea voturilor. La ora respectivă chiar nu mai aveai ce să faci", a declarat Hrebenciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.