Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Informațiile despre finanțările pentru tinerii fermieri pot fi accesate mult mai ușor: 'Suntem extrem de atenţi la modul în care furnizăm informaţii'

Twitter
bani europeni agricultura

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă mai multe măsuri de simplificare a modului în care sunt oferite informaţiile preliminare despre accesarea finanţării prin Submăsura 6.1, "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri", informează Agerpres.

Citește și: Cele mai dezvoltate state din lume (grupul G7) au discutat de răspunsurile economice interne şi internaţionale la pandemia de coronavirus

"Submăsura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri este una dintre liniile de finanţare care a fost intens solicitată de către fermierii români. Având în vedere lansarea primei sesiuni de primire a cererilor de finanţare din acest an, AFIR a aplicat mai multe măsuri de simplificare a modului în care sunt oferite informaţiile preliminare legate de această submăsură. Felul în care este accesat PNDR 2020 este şi o responsabilitate a noastră. Suntem extrem de atenţi la modul în care furnizăm informaţii şi cât de accesibile le facem celor care vor să depună un proiect de investiţii. Nu doar numărul beneficiarilor, ci şi numărul de solicitanţi şi a celor care au aflat despre PNDR este unul din rezultatele care trebuie cuantificate. A şti din auzite despre fonduri europene nu este acelaşi lucru cu a accesa - în speţă a înţelege cum funcţionează sistemul de implementare, cu tot ceea ce înseamnă asta (...) Tot acest efort de comunicare este dublat de conceperea unor proceduri clare şi simplu de urmărit, proceduri care se actualizează permanent pentru a oferi o accesibilitate cât mai mare la fondurile disponibile prin Program", se menţionează într-un comunicat de presă al AFIR.

Potrivit sursei citate, pentru submăsura 6.1, pe lângă Ghidul Solicitantului tehnic şi detaliat, s-a realizat un material construit special pentru a înlesni asimilarea facilă a informaţiilor privind accesarea submăsurii. Materialul conţine, în mod clar şi concis, informaţiile de bază, şi anume: cuantumul fondurilor care pot fi accesate, beneficiarii eligibili, criteriile de selecţie sau condiţiile de accesare.

O altă iniţiativă concretizată este publicarea unei aplicaţii suport, care ajută solicitanţii sa-şi facă o idee clară şi concretă despre dimensiunea economică a exploataţiei agricole pe care tinerii o preiau, lucru foarte important în procesul de eligibilitate a cererilor de finanţare. Această aplicaţie este cea pentru calcularea coeficienţilor de calcul ai producţiei standard (Standard Output - SO) şi poate fi accesată direct la http://so.afir.info/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.