Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infotrafic: Polei în Botoșani și vizibilitate scăzută din cauza ceții pe mai multe drumuri din țară

mediafax.ro
ceață

Vizibilitatea scade pe alocuri sub 50 de metri, sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri din țară, din cauza ceții, spun polițiștii rutieri, iar pe DN 29A, județul Botoșani, sunt semnalate depuneri de polei, anunță Mediafax.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, sâmbătă dimineața, că sunt semnalate depuneri de polei, carosabilul fiind alunecos, pe DN 29A Rădăuți-Darabani, județul Botoșani. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

Se circulă în condiții de ceață, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Brăila, Constanța, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt, Tulcea, Vaslui și Vrancea.

De asemenea, condiții de ceață sunt semnalate și pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 142 – 152, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil parțial umed, vizibilitatea fiind bună.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condițiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să evite manevrele periculoase dacă vizibilitatea este diminuată, să folosească luminile de ceață din dotarea autovehiculelor, să-și echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă își planifică deplasările în zone unde suprafața de rulare este acoperită de gheață, zăpadă sau polei și să se interezeze în prealabil de starea drumurilor și de condițiile meteorologice. De asemenea, șoferii nu trebuie să oprească în mod nejustificat pe benzile de rulare sau pe banda de urgență de pe autostradă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.