Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infracţiunile grave de crimă organizată, comise în prezent cu ajutorul tehnologiei

insightcrime.org
europol

Aproape toate infracţiunile grave comise în prezent au la bază folosirea tehnologiei de vârf, printre acestea numărându-se falsificarea de documente, spălarea de bani şi tranzacţionarea online de produse ilegale, relevă Europol într-un raport referitor la crima organizată publicat joi, potrivit Reuters. 'Aceste ameninţări infracţionale transfrontaliere fac posibile şi înlesnesc cele mai multe, dacă nu toate, tipurile de infracţionalitate gravă şi organizată', cum sunt traficul de droguri şi de persoane, indică raportul, ce descrie un tablou îngrijorător al tehnologiei ca 'facilitator primar' al încălcărilor legii.

O sursă majoră de îngrijorare a devenit aşa-numitul 'ransomware', care blochează computerul unei persoane sau al unei companii până la plata unei răscumpărări. Europol constată însă că şi infracţiuni 'tradiţionale' se bazează tot mai mult pe noua tehnologie, aşa cum se întâmplă în cazul folosirii dronelor pentru traficul de droguri sau a reţelelor de socializare de către bande de hoţi din locuinţe. Potrivit Europol, în prezent se află sub anchetă în jur de 5.000 de grupări infracţionale internaţionale, cu membri din peste 180 de state, conform Agerpres.

Traficul de droguri continuă să genereze cea mai profitabilă piaţa neagră din UE, cu venituri anuale de circa 24 miliarde de euro. De asemenea, au crescut profiturile din traficul de persoane, în contextul conflictelor şi tulburărilor din Orientul Mijlociu şi din Africa, care au determinat un număr record de persoane să încerce să ajungă în Europa, în 2016 înregistrându-se 510.000 de intrări ilegale în UE. 'Aproape toţi migranţii ilegali care ajung în UE pe aceste rute folosesc, la un moment dat în timpul călătoriei, serviciile oferite de reţele infracţionale', mai relevă raportul Europol despre crima organizată, publicat din patru în patru ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.