Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Înfrângere majoră pentru DNA: Încă o achitare definitivă într-un dosar controversat

dna

DNA suferă o nouă înfrângere în instanță, într-un dosar instrumentat de un procuror cu antecendete în domeniul dosarelor trântite de judecători.

Virgil Popa, comisar al Comisariatului Gărzii Financiare Bihor, a fost achitat, miercuri, de judecătorii Curţii de Apel Oradea. Popa a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, în aprilie 2014, pentru trafic de influenţă, în formă continuată. Sentinţa instanţei orădene este definitivă.

Vezi și: Zegrean dă calculele peste cap în cazul abuzului în serviciu: 'Parlamentul NU este obligat'

„Admite apelul declarat de inculpatul apelant Popa Virgil împotriva sentinţei penale nr. 79 din 28 aprilie 2016, pronunţată de Tribunalui Bihor, pe care o desfiinţează în totalitate şi în rejudecare. În baza articolului 396 al.5 din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Popa Virgil pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (…)”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei.

Potrivit bihon.ro, avocatul Răzvan Doseanu, apărătorul lui Virgil Popa, spune că trimiterea în judecată a comisarului a fost un exces de zel al procurorului Dan Chirculescu, la fel ca în cazul celor patru judecători de la Oradea pe care i-a trimis în judecată abuziv. „Lucrurile revin foarte încet la normal în Justiţie. Nu mai e suficient să meargă doi mincinoşi – care au dosare penale la DNA, sau la alte parchete, pentru a condamna o persoană. Cineva m-a întrebat, sub formă de glumă, dacă ştiu care e diferenţa între un procuror sau judecător de cauze penale şi Dumnezeu? Nu am ştiut… Se pare că Dumnezeu nu se crede procuror sau judecător de cauze penale”, a afirmat Răzvan Doseanu, potrivit sursei citate.

Vezi și: Bogdan Diaconu, dezvăluire BOMBĂ despre Victor Ponta: jocurile din culise

DNA susținea că, în perioada mai-august 2013, Virgil Popa, în calitate de comisar al Comisariatului Gărzii Financiare Bihor, a pretins și a primit de la o persoană care administrează o societate comercială (denunțătoare în cauză), în mai multe tranșe, sume de bani în cuantum de 1.000 euro și zece saci cu zahăr a câte 50 kg fiecare, în valoare de 35 euro/sac, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor lucrători de poliție din IPJ Bihor și asupra unor funcționari din cadrul DGFP Bihor și Garda Financiară Bihor și că, prin intermediul acestora, o poate ajuta pe respectiva persoană în cursul unor verificări și controale ale acestor instituții la firma administrată de aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.